Roda de Berà s’emporta la pitjor part del pas de la borrasca Aline per la façana costanera del Baix Gaià

REDACCIÓ – Roda de Berà / Torredembarra / Altafulla – 20/10/2023

La borrasca Aline, que va arribar aquest dijous, 19 d’octubre, al Baix Gaià, va portar un fort temporal de vent, pluja i mala mar que ha afectat la façana costanera. La zona més malmesa ha estat el passeig marítim de la platja Llarga de Roda de Berà.

Alguns dels seus efectes sobre la zona costanera rodenca, sobretot al passeig marítim de la platja Llarga, han estat molt greus, provocant nombroses incidències. Durant el cap de setmana el tram afectat estarà perimetrat amb tanques. Des de l’Ajuntament es demana màxima precaució i evitar passar pel tram afectat.

Des del departament de Territori de l’Ajuntament realitzaran una valoració dels danys i s’enviarà un informe al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Climàtic, tot esperant que el Govern posi en marxa una línia d’ajudes com ha fet amb temporals i borrasques anteriors.

Acumulació de sorra i d’aigua al passeig marítim de la Torre

A Torredembarra, el temporal ha provocat l’acumulació de sorra i d’aigua al passeig marítim a Baix a Mar. També s’ha produït el desplaçament de mobiliari urbà de la platja. Els treballadors municipals han començat aquest mateix divendres les tasques per tal de tornar a la normalitat com més aviat millor.

Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a l’estació de Torredembarra s’ha registrat una ratxa màxima de vent durant aquest episodi de 58,7 quilòmetres per hora.

Treballs a partir de dilluns a Altafulla

El temporal també ha tornat a remoure la platja d’Altafulla, ha deixat al descobert les roques i ha taponat el canal amb sorra que s’ha de reubicar. El passeig de Botigues de Mar es recompondrà a partir d’aquest pròxim dilluns. 23 d’octubre. L’escullera de roques que el sustenta i que pateix batzegades importants quan hi ha temporal, com l’Aline, serà reconstruïda i reforçada. És una tasca que durà a terme la direcció general de Costes de l’Estat un cop ja es dona per finalitzada completament la temporada turística. La logística prevista consisteix en recollir les roques que ha escampat l’últim temporal per la sorra i tornar-les al seu lloc tot recol·locant també les roques que encara romanen sota el passeig. Es redibuixarà aquesta escullera i s’ompliran els espais deixats pels efectes dels temporals.

Fotos: A dalt una imatge del passeig rodenc i, a baix, el barri marítim de Torredembarra. / AJ. RODA DE BERÀ / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This