9a Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya a la Pobla de Montornès

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 7/10/2023

La Pobla de Montornès acollirà aquest diumenge, 8 d’octubre, la 9a Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya amb la participació de representants de diversos Pessebres Vivents del país. La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya ha escollit l’escenari de La Pobla de Montornès, una població amb una tradició de 46 anys en el muntatge de Pessebres Vivents, per reunir les entitats organitzadores dels diversos pessebres.

Amb aquesta trobada es vol encarar un nou curs que tindrà com a efemèride la commemoració dels 800 anys del primer Pessebre Vivent, que va tenir lloc el 1223 a Itàlia de la mà de Sant Francesc d’Assís que va escollir una cova de la població de Greccio com a escenari per representar-hi el naixement de Jesús.

La trobada, que començarà a les 10h del matí i s’allargarà fins a l’hora de dinar,  tindrà lloc al Col·legi Els Ametllers on es durà a terme una sessió formativa  a càrrec de l’escriptor Jordi Galves que oferirà una mirada històrica al naixement dels Pessebres Vivents. Per altra banda, també s’abordaran diversos aspectes relatius a l’organització de la temporada, així com també la preparació del ‘Macropessebre Vivent’ que la Federació està organitzant pel 19 de novembre al Monestir de Montserrat amb la participació de 600 figurants. Un dels actes que formarà part del programa d’activitats per commemorar els 800 anys del primer Pessebre.

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya agrupa 50 entitats d’arreu del territori amb l’objectiu de portar a terme activitats encaminades a promoure el coneixement dels Pessebres Vivents i la relació entre ells. Constituïda formalment el 2018, la Federació recull la tasca de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, creada el 1991. Actualment, presideix l’entitat Àngels Serentill, coordinadora del Pessebres Vivent de Manresa – El Pont Llarg.

Foto: Una imatge del Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès. / AJ. POBLA DE MONTORNÈS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This