Surt a licitació la remodelació del carrer de Dalt i del carrer de l’Hostal d’Altafulla, per valor de 838.980,11 euros

REDACCIÓ – Altafulla, 6/10/2023

L’Ajuntament d’Altafulla ha tret a licitació el contracte per les obres de remodelació del carrer de Dalt i del carrer de l’Hostal. Es tracta d’uns treballs que estan valorats en 838.980,11 euros (693.731,99 sense IVA) i és previst que tinguin una execució de sis mesos.

Les empreses que desitgin fer-se càrrec d’aquestes obres tenen temps fins al pròxim dia 25 d’octubre (20 dies naturals a comptar des d’aquest mateix divendres) per presentar les seves ofertes a través del portal de transparència i el sistema del sobre digital.

El cot de les obres se  sufragarà en part per una subvenció del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, amb uns 400.000 euros, i la resta, del pressupost municipal. L’inici de les obres abans de finalitzar l’any és condició indispensable per poder rebre l’aportació de l’ens supramunicipal

Són unes obres que afecten al tram superior d’aquesta via actualment transitada com un accés més a la Vila Closa. Els treballs serviran per definir un nou carrer “més amable”, com ha destacat la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas. Amb una estètica similar a la que té actualment el carrer Martí d’Ardenya o també conegut com carrer de Baix, amb còdols al centre i llambordes als laterals.

És previst actuar també al tram annex del carrer de l’Hostal per on actualment tomben els vehicles per accedir a Martí d’Ardenya. Igualment, com destacat Muntadas, s’ubicarà a la cruïlla entre ambdós carrers el disseny d’un quadrat indicatiu (com el que ja hi ha a la cruïlla de Martí d’Ardenya i Hostal) amb els noms de les vies adjacents.

Com ha explicat Muntadas, la idea de la reforma és anar adaptant aquests carrers a un sistema de circulació per la vila “que prioritzi als vianants i fer que els vehicles adoptin altres camins per accedir al centre i al Vila Closa”.

La voluntat del consistori és acabar definint aquest carrer com una zona per a vianants, tot permetent només l’accés de vehicles comercials i de veïns, amb la potenciació de les zones de càrrega i descàrrega. L’execució de les obres, que s’allargaran uns 6 mesos, permetrà descobrir com funcionaria a la pràctica el tancament del carrer al trànsit rodat i quines afectacions tindria. El mateix es mirarà en la prova pilot que es fa aquest divendres en el marc del dia sense cotxes, en què, precisament i de manera simbòlica, es tallarà al trànsit aquest tram de la via pública.

Foto: Una imatge del carrer de Dalt, on aviat començaran obres. / AJ,. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This