Altafulla acull per primer cop la Festa del Grafisme el 7 i el 8 d’octubre

REDACCIÓ – Altafulla, 3/10/2023

La Festa del Grafisme es trasllada en la seva dotzena edició de Portbou a Altafulla amb un programa repartit entre els propers 7 i el 8 d’octubre i que es desenvoluparà al voltant del tema del ‘Disseny i el Paisatge’.

Les activitats arrencaran el dissabte 7, amb tallers, exposicions i conferències. A Altafulla hi haurà des de cianotipies vegetals -les primeres fotografies- a col·lages, Land Art i visites a les quatre exposicions que estaran als Espais del Museu Etnològic, l’Era del senyor, l’entrada de La Violeta i el vestíbul d’Opisso Estudi. El dia acabarà amb un guateque amb diversos Dj’s.

El matí del diumenge 8 d’octubre es proposa un dia més lliure per poder gaudir de les experiències particulars, converses, una paella, un vermut, i per la tarda es farà la cloenda de la Festa a la Violeta amb una projecció musical elaborada amb imatges de paisatges del Gaià tractats amb Intel·ligència Artificial, a càrrec de l’artista vespellenc Nil Bartolozzi.

La regidora de Cultura d’Altafulla, Gemma Maymó, s’ha mostrat molt satisfeta que aquest  esdeveniment hagi escollit Altafulla després d’uns anys a Portbou i ha assenyalat que ben a prop del municipi hi ha escoles amb ensenyaments reglats de disseny gràfic. Maymó ha destacat que és una festa oberta a tothom.

Des de l’organització, Jaume Pujagut, ha explicat que és un festival gratuït que ofereix un gran ventall d’activitats al voltant de la funció social del disseny, amb exposicions, xerrades i activitats lúdiques. Pujagut ha indicat que des de l’any passat hi ha una temàtica única en cada edició i enguany han escollit el ‘Disseny i Paisatge’ després de començar amb ‘Art i Disseny’ el 2022. Per la seva banda, un altre dels organitzadors, Òscar Guayabero, ha assenyalat que el festival aplega gent del món del disseny gràfic, però també curiosos i persones vinculades al paisatge del Baix Gaià i també a escoles de disseny del territori. En el programa s’abordaran temes com el temps dins de la natura o la relació entre la tipografia i la natura. Es farà en conferències o xerrades en un format més petit sobre experiències pràctiques.

Finalment, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha afirmat que “estan molt contents en acollir la Festa del Disseny i més amb aquesta temàtica paisatgística, ja que Altafulla posa en valor el paisatge natural i patrimonial que té”. Molinera, que ha manifestat que espera que sigui l’inici d’una llarga relació, ha apuntat que Altafulla és un municipi amb un nombre important de veïns i veïnes que es dediquen al disseny gràfic.

Des de l’any 2008

La Festa del Grafisme és una trobada de dissenyadors i dissenyadores en què, de forma distesa, aborden temes que els interessen al voltant del disseny gràfic i la comunicació visual, entesos d’una forma molt oberta i que es realitza des de l’any 2008. L’organització va a càrrec d’una associació cultural sense ànim de lucre. Totes les activitats son gratuïtes, menys l’àpat del diumenge i les copes del guateque, que ens serveix per recaptar alguns fons per seguir treballant pel disseny gràfic.

L’associació s’ha dedicat aquest darrer any a explorar les possibilitats del grafisme en la intervenció, sostenibilitat i biodiversitat del paisatge i la vida natural. Part d’aquest recerca la podeu trobar al web www.festadelgrafisme.org. També hi podreu consultar el programa complet de la Festa del Grafisme 2023.

Foto; Foto de família de la presentació de la Festa del Grafisme 2023. / AJUNTAMENT D’ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This