El Catllar posa en marxa una instal·lació solar fotovoltaica al complex escolar

REDACCIÓ – El Catllar, 28/9/2023

L’Ajuntament del Catllar ha decidit apostar fermament per la transició energètica i ha fet un primer pas que és la posada en marxa d’una instal·lació solar fotovoltaica de 40kW al complex escolar municipal. Amb aquesta instal·lació, situada al sostre de l’edifici nou, que a més de l’Institut Escola L’Agulla alberga l’Escola Municipal de Música, produeix aproximadament el 50% el consum dels edificis educatius, reduint el consum de la xarxa pública.

Aquesta instal·lació pot permetre que altres dependències municipals puguin consumir els excedents quan les escoles no tinguin ús. D’altra banda, aquests excedents són una petita injecció d’energia verda a la xarxa pública.

Aquesta primera instal·lació permetrà al consistori catllarenc estudiar el funcionament de l’energia fotovoltaica en edificis municipals i ajudarà a planificar les properes actuacions en aquest àmbit. Tot un repte per ajudar a la descarbonització de l’energia elèctrica al municipi.

Foto: Les plaques fotovoltaiques estan instal·lades al sostre del nou edifici del complex escolar catllarenc./ AJ. EL CATLLAR

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This