La Policia Local de Roda de Berà engega una nova campanya de control dels patinets elèctrics

REDACCIÓ – Roda de Berà, 26/9/2023

La Policia Local de Roda de Berà ha posat en marxa des d’aquest dilluns, 25 de setembre, una nova campanya de control i vigilància adreçada als conductors de vehicles de mobilitat personals, com ara els patinets elèctrics.

L’objectiu dels agents és continuar conscienciant els usuaris d’aquests vehicles de la necessitat de complir amb les normes de trànsit i les greus conseqüències de no complir-les, sobretot les relacionades amb les distraccions en la conducció o amb la circulació de risc i els perills que comporta per als propis conductors i per als vianants.

La necessitat de formes de mobilitat més ecològiques i eficients ha provocat un fort increment de l’ús de patinets elèctrics i bicicletes. Davant d’aquesta situació la Policia Local destaca la necessitat de garantir una adequada convivència de tots els usuaris, especialment amb els vianants, els qui esdevenen els més vulnerables.

Sancions de fins a 1.000 euros

Els agents vigilaran especialment el compliment de la normativa i es denunciaran les infraccions detectades. L’incompliment pot comportar sancions des dels 80 fins als 1.000 euros, segons el tipus d’infracció.

Des de l’entrada en vigor de la nova Llei de trànsit, circulació i seguretat viària al març de 2022, la Policia Local de Roda de Berà ha fet especial incís en la conscienciació dels conductors d’VMP.

Tot i això, les normes que més es continuen incomplint són: conduir per les voreres o fer-ho per la calçada però a una velocitat superior als 25 km/h; no portar casc; o circular més d’una persona sobre el patinet. Els agents asseguren que també són molts els menors de 16 anys als qui els seus familiars regalen un patinet elèctric com si fos una joguina, la qual cosa és sancionada, sent la família del menor la qui ha de respondre a la sanció.

Els agents també realitzaran controls aleatoris d’alcohol i drogues per verificar que les persones que circulen amb un VMP ho fan sense superar la taxa de 0,25 mg/l en aire espirat, o la taxa 0 en el cas dels menors d’edat, i sense haver consumit cap substància estupefaent.

Foto: Roda de Berà posa els patinets en el punt de mira per millorar la mobilitat. / AJ. RODA DE BERÀ

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This