L’Ajuntament d’Altafulla fa una crida per acollir veïns de Roviano per la Festa Major de Sant Martí

REDACCIÓ – Altafulla, 21/9/2023

La represa de les relacions actives amb la vila agermanada de Roviano (Itàlia) tindran un nou exponent aquesta pròxima Festa Major de Sant Martí amb la visita que realitzarà una representació d’aquest racó de la regió de Lazio, dins la província de Roma.

Membres de l’Ajuntament i també d’associacions de Roviano visitaran Altafulla el cap de setmana més intens de les celebracions i, com és costum, s’espera que puguin allotjar-se en cases particulars d’altafullencs i altafullenques per poder copsar d’una manera més directa com es viuen les festes a casa nostra. És el mateix que succeeix quan delegacions d’Altafulla visiten Roviano i s’allotgen també en llars italianes. Des del consistori, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, fa una crida perquè els veïns d’Altafulla “es facin seu aquest agermanament. Assegura, a més que pot ser “una experiència molt bonica entre dues cultures germanes com la catalana i la italiana”

La visita és previst que es produeixi els dies 10, 11 i 12 de novembre, perquè puguin compartir els actes de la festa major amb tota la seva plenitud.

Així, des de l’Ajuntament d’Altafulla es demana a totes aquelles persones que tinguin disponibilitat i voluntat d’acollir durant aquests dies a algun d’aquests visitants, que es posin en contacte amb el consistori i diguin quants convidats podrien allotjar-se a casa seva. Es tracta d’un acte altruista que alhora pot ser “una experiència molt enriquidora”. Com destaca el coalcalde, potenciar les relacions amb la ciutat agermanada representa fer “un intercanvi entre dos municipis europeus en un moment en què cal treballar més en la integració europea, lluny d’extremismes”.

El consistori s’ha posat en contacte amb associacions d’Altafulla perquè aquestes facin arribar als seus socis aquesta proposta i conèixer la disponibilitat que hi ha. Qualsevol persona o família que vulgui acollir durant aquests dies a algú de Roviano a casa seva han d’enviar un correu electrònic a l’adreça aj.altafulla@altanet.org indicant nom i cognoms, l’adreça de casa seva i el nombre de persones que es podrien acollir. Hi ha temps màxim fins al 25 de setembre.

Foto: Una imatge de la localitat italiana de Roviano. / VAL D’ANIENE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This