En marxa quatre itineraris formatius complerts del servei de Primera Acollida

REDACCIÓ – Altafulla / Creixell / Salomó, 19/9/2023

Aquest mes de setembre han començat quatre itineraris formatius complerts del Servei de Primera Acollida de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Tarragonès. Han estat els municipis del Morell, Creixell, Altafulla i Salomó els que han posat en marxa els nous grups amb un total de 18 alumnes inscrits en cada un d’ells.

La formació consta de tres mòduls A, B i C que suposen un total de 120 hores formatives. Els mòduls A –Alfabetització en català- i C-Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic- són els més extensos sumant un total de 105 hores. Aquests estan impartits per la Fundació Gentis, adjudicatària del servei. El mòdul C incorpora una acció comunitària coordinada pels tècnics comarcals del Pla Local d’Inclusió Social i Comunitària i preveu la participació dels serveis públics i privats del municipi en la programació i realització de les activitats. Pel que fa al mòdul B – Coneixements laborals-, aquest té una durada de 15 hores i el realitza el tècnic d’acollida comarcal en coordinació amb personal tècnic dels departaments de Promoció Econòmica i Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès.

Els objectius de la formació

La formació té per objectiu afavorir el desenvolupament i l’autonomia dels nouvinguts a la societat d’arribada i al municipi on resideixen, promovent-ne l’aprenentatge del català i la comunicació en aquesta llengua; la participació en grups de conversa en català; el coneixement i vincle amb les entitats i activitats dels municipis; així com l’ús de la tecnologia digital per tal de comunicar-se i accedir a recursos de la xarxa. Cal destacar també que el Certificat de Primera Acollida és necessari per a la seva regularització administrativa i per obtenir els corresponents permisos de residència i de treball.

L’objectiu bàsic de la Unitat de Ciutadania i Cohesió del Departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès és acostar als municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Tarragonès -amb competències per prestar el servei de primera acollida per a nouvinguts i sense servei propi-, el servei itinerari formatiu complert de primera acollida a les dependències del municipi. D’aquesta manera es facilita que les persones nouvingudes i estrangeres realitzin i acreditin la formació necessària per obtenir el Certificat de Primera Acollida.

Més informació

Els grups que han començat aquest mes estan complerts, però si esteu interessats en participar-hi de cara a les noves edicions que es posaran en marxa al febrer de 2024, us podeu informar enviant un correu electrònic a cohesio@tarragones.ca.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This