El PTT d’Altafulla d’Auxiliar de Vivers i Jardins començarà el curs 2023-24 el dimarts 12 de setembre

REDACCIÓ – Altafulla, 10/9/2023

El Programa de Transició al Treball (PTT) d’Altafulla, especialitzat en Auxiliar de Vivers i Jardins, començarà el nou curs 2023-24 dimarts de la setmana que ve, 12 de setembre. De moment ja hi ha set persones inscrites; es tracta de nois i noies d’entre 16 i 21 anys que no han finalitzat els estudis obligatoris. Amb tot, aquesta és una xifra que encara pot incrementar-se, ja que les matrícules continuaran obertes malgrat l’activitat lectiva hagi arrencat. Així ho ha explicat, de fet, la regidora d’Educació a l’Ajuntament d’Altafulla, Eva Martínez, aquest divendres al matí just davant de les dependències de l’Aula de Formació Aldara, al carrer Boga de Baix a Mar.

Enguany al capdavant del PTT en qüestió hi ha una nova tutora, Laia Sanz, que és qui impartirà les sessions teòriques. Paral·lelament, la part pràctica, ha explicat la regidora d’Educació, “novament s’oferirà en col·laboració amb tres empreses o entitats, entre les quals hi ha l’Associació Mediambiental La Sínia”. En total seran 400 hores de treball sobre allò que s’hagi estudiat a classe, i que servirà perquè els nois i noies experimentin en el món de la jardineria. Un cop completada i superada la formació, aleshores tots ells i elles tindran l’oportunitat, si ho desitgen, de continuar la seva trajectòria formativa tot accedint a un cicle de grau mitjà, o bé incorporar-se a l’àmbit laboral en una empresa del sector.

Reorientació el curs vinent

Val a dir que aquest curs que és a punt de començar per al PTT d’Altafulla serà el darrer cop que s’impartirà la modalitat d’Auxiliar en Vivers i Jardins. I és que el curs vinent, 2024-25, la formació s’orientarà cap al sector de l’hostaleria i el turisme. De fet, es un acord al que han arribat de manera conjunta les regidories d’Educació i de Turisme d’Altafulla. Una mesura que respon a la “necessitat de demanda de mà d’obra especialitzada per part d’aquest sector”, ha manifestat Martínez. “Els qui es formaran en aquesta nova especialitat tindran pràcticament garantida una sortida en clau laboral”, ha insistit l’edil.

Sobre la possibilitat de poder comptar a Altafulla amb dos Programes de Transició al Treball, és a dir, mantenir el d’Auxiliar en Vivers i Jardins i introduir el d’hostaleria, la regidora d’Educació ha explicat que la Generalitat de Catalunya no ho contempla. El cas és que “no hi hauria prou demanda, segons el departament d’Educació”, que és responsable d’aquest programa formatiu, ha dit Eva Martínez.

Foto: Eva Martínez i Laia Sanz conversen davant de les dependències de l’Aula de Formació Aldara. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This