El Baix Gaià commemora la Diada Nacional de Catalunya amb diversos actes

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/9/2023

Torredembarra celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb lectura de la Proclama i l’Ofrena floral a la Senyera. L’acte serà aquest dilluns, 11 de setembre, a partir les 10:00 hores a la Torre de la Vila. Altafulla commemora, per la seva banda, la Festa Nacional, enmig de la Festa Major ‘La Petita’, amb la tradicional ofrena floral a l’escultura ‘Al·legoria de l’11 de setembre’ ubicada al Clot del Torrell i obra de l’escultor local Josep Maria Roca. Una delegació de l’Ajuntament d’Altafulla, representants dels partits polítics locals i d’entitats de la vila prendran part en aquest acte a les 10:00 hores, que donarà pas ja posteriorment als actes de la Festa Major Petita, amb la tradicional missa solemne a l’ermita, l’actuació castellera i la ballada de sardanes. A més dels actes festius previstos a la tarda.

A Creixell, l’Ajuntament realitzarà l’acte institucional de la Diada Nacional a la plaça Lluís Companys a les 11:00 hores. Primer es farà la hissada de la Senyera per part de la Policia Local,  el parlament Institucional de l’Alcaldessa i Ofrena Floral de la Corporació Municipal, partits polítics, associacions, entitats, col·lectius i particulars al monument de la plaça Lluís Companys. El Cant dels Segadors i finalització de l’acte.

El Catllar commemorarà la Diada Nacional de Catalunya el dilluns, 11 de setembre, a la Torre d’en Guiu. L’acte començarà a les 11:00 hores amb l’ofrena floral al Monument Commemoratiu de l’Onze de Setembre a càrrec de representants de l’Ajuntament, formacions polítiques i entitats del municipi. Després es farà la lectura del Manifest de la Diada Nacional de Catalunya i l’acte acabarà amb una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat d’Amposta.

A la Pobla de Montornès, a les 10:30 hores, a la plaça de la Bassa, es llegirà el manifest i després hi haurà sardanes i degustació de vins.

A  Roda de Berà, els actes de la Diada Nacional de Catalunya arrenquen el diumenge, 1o de setembre, amb una missa a l’Ermita de a Mare de Déu de Berà a les 11:00 hores i una ballada de sardanes posterior. L’endemà, els actes continuen a les 11:00 hores amb un concert de violoncel a càrrec d’Svela Thushka i un recita de poesia de la rapsoda Núria Freixa. A continuació es farà l’ofrena floral a la plaça de Francesc Macià a càrrec de l’Ajuntament, partits polítics i entitats. La jornada acabarà amb dos actes al vespre: a les 19:30, Concurs de llançament de pinyol d’oliva i a les 21:00 hores, Botifarrada popular amb prostres especials de la Diada. Es faran a la plaça de la Sardana.

Foto. La Torre de la Vila és l’escenari del actes commemoratius de la Diada Nacional a Torredembarra. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This