Altafulla començarà al novembre la remodelació de la piscina i estarà a punt per a l’estiu

REDACCIÓ – Altafulla, 6/9/2023

L’Ajuntament d’Altafulla ja ha posat en marxa el compte enrere per a poder executar el projecte de remodelació de la Piscina Municipal amb l’objectiu que les instal·lacions puguin obrir al públic l’estiu de 2024. Aquesta setmana la Junta de Govern Local ha aprovat el projecte de reforma del complex, i amb la partida pertinent per tal de sufragar els costos que el Ple de la Corporació va aprovar mitjançant un Expedient de Modificació de Crèdit a la darrera sessió ordinària de juliol, ara ja només resta que les obres es licitin. La publicació del concurs públic serà en breu, i la previsió del consistori és que els treballs comencin al novembre i tinguin una durada aproximada de sis mesos.

Aquest dimecres, 6 de setembre, la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, i el regidor d’Esports, Àlex Cañas, han visitat el recinte de la piscina, al carrer Alcalde Pijuan, per comprovar sobre el terreny l’estat actual de les instal·lacions i explicar davant la premsa com serà el futur complex. Unes obres que segons ha explicat Cañas, “es basaran en el projecte previ ja existent”, si bé hi hauran alguns canvis substancials, com és el fet que no es contempla cap intervenció a la piscina petita. “El principal problema és a la piscina gran, amb unes fuites molt importants que cal solucionar”, ha matisat el regidor.

Menys cost i menys temps d’execució

Això, de fet, permetrà abaratir els costos dels treballs, de 700.000 a 400.000 euros, i rebaixar-ne el temps d’execució, ja que tan sols es crearà un vas nou sobre el vas de la piscina actual i es canviaran totes les canonades i maquinària. Alhora Àlex Cañas ha insistit en què amb aquesta fórmula el manteniment de la piscina també serà més econòmic, ja que hi haurà un estalvi notori d’aigua així com de clor.

Pel que fa a la futura piscina, el regidor d’Esports d’Altafulla ha assenyalat que amb el nou vas d’una banda es reduiran lleument les mides als extrems, i de l’altra no hi haurà tanta fondària. Així que, tenint en compte que ara és d’1,6 metres la mínima i de més de 2 metres la màxima, amb les instal·lacions renovades la mínima serà d’1,4 i la màxima d’1,7. Això permetrà que hi hagi un millor equilibri de l’estructura i que els banyistes es trobin més còmodes en moments de lleure en família, a l’hora de realitzar cursets de natació o altres activitats que ara no era possible de fer.

Sobre la piscina petita, Cañas ha explicat que properament s’obrirà un procés participatiu per definir com ha de ser. Previsiblement sigui un espai amb diferents nivells, més lúdica i una làmina d’aigua que cobreixi a mesura que s’hi accedeix. De totes maneres, això encara està per dissenyar tot contemplant les opinions ciutadanes. I amb els plànols clars, aleshores podrien posar-se en marxa els tràmits pertinents per realitzar les obres.

Foto: Imatge actual de la piscina municipal altafullenca./ AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This