Altafulla acull la XII Trobada Meridional de Colles Bastoneres el 9 de setembre

REDACCIÓ – Altafulla, 4/9/2023

En el marc de l’aniversari dels 20 anys de la Colla de Bastoners i Bastoneres d’Altafulla, l’entitat ha organitzat la XII Trobada Meridional de Colles Bastoneres el proper dissabte 9 de setembre. És doncs, en el marc de la Festa Major Petita d’Altafulla que es vol celebrar aquesta efemèride, compartint amb altres colles bastoneres la il·lusió pel Ball de Bastons i aquest format de cultura popular.

Seran un total de sis colles les que participaran a la cercavila del dissabte a la tarda i que estaran acompanyades pels Gegants i Nans d’Altafulla, a banda de la colla anfitriona, aplegant al voltant de 160 persones. Així doncs els bastoners i bastoneres de La Riera, Capafonts,  Vila-seca, Riudoms, Cambrils i Salou ballaran pels carrers i places de la vila.

Com a novetat, el recorregut de la cercavila estarà acompanyat d’imatges de gran format dels Bastoners d’Altafulla per posar en valor la trajectòria de la colla bastonera del poble.  La trobada tindrà el seu inici a les 18:00 hores a la plaça del Pou i continuarà pels carrers de Sant Martí, Hostal, carrer de Dalt, Carrer del caus, Mossèn Amorós, Corraló de l’Espinac, carrer de Dalt, Placeta, Passatge de Santa Teresa, Camí de Sant Antoni amb una ballada final davant el castell.  Un cop finalitzada la cercavila es farà un sopar de germanor amb tots els dansaires i músics al parc del comunidor.

Dins aquest 20 anys, aquesta serà la quarta vegada que la Colla de Bastons d’Altafulla organitza una trobada d’aquestes característiques convidant diferents colles del territori a ballar pels carrers de la vila.

Foto: Els Bastoners d’Altafulla compleixen vint anys. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This