El Catllar encara els dies forts de la seva Festa Major, fins el 28 d’agost

REDACCIÓ – El Catllar, 8/8/2023

L’Exhibició de Tir al plat, el Campionat d’Escacs i l’espectacle de màgia ‘Momentum’ seran aquest proper dissabte, 12 d’agost, els primers actes de la Festa Major del Catllar 2023 i que s’allargarà fins el 28 d’agost, amb la Tronada Final de Festa a càrrec de la Colla de Diables del Catllar. Es tracta d’un ampli programa, amb propostes de tot tipus i que van dirigides a totes les edats. Amb el pregó de Ferran Rull i la Despertada dels Gegants aquest dimecres, 23 d’agost, el Catllar entra en els dies forts de la Festa Major.

Un de les novetats d’enguany serà la prova pilot de bus llançadora el divendres 25 i el dissabte 26 d’agost, de 22:30 a les 5:00 hores de les urbanitzacions al poble amb l’objectiu que els veïns i veïnes de tot el municipi puguin gaudir de la Festa Major, que també comptarà amb Punts Liles aquests mateixos dies: divendres 25 agost a les Escoles Velles i dissabte 26 agost a la Torre d’en Guiu.

Com cada any, la Festa Major del Catllar compta amb la samarreta, que es pot adquirir per 5 euros a la Biblioteca Municipal.

Pel que fa al programa, tornen la Baixada de Trastos i la Tractorada. Es mantenen els actes més tradicionals, que es concentraran a partir del 23 d’agost, amb el pregó a càrrec de l’actor local Ferran Rull. No faltarà el teatre, amb la Hitchcock, la comèdia de Mònica Pérez Vázquez i Jordi Ríos, i Sr. Marcelí fa de Capri i el Sr. Bohigues, no, amb els personatges del Versió RAC-1; i la música, amb Reagee per Xics, Vergüenza Ajena, Allioli Versions i l’Orquestra Venus.

Un dels grans moments arribarà el 26 d’agost, amb la Diada Castellera de Festa Major, amb els Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls i la Jove de Tarragona, en una jornada que s’ha consolidat com una de les més importants de l’estiu a tot el país.

PROGRAMA

DISSABTE 12 D’AGOST

– A partir de les 8:30 h. Camp de Tir. EXHIBICIÓ DE TIR AL PLAT. Organitza Societat de Caçadors el Gaià

– 17:00 h Sala Polivalent. Centre Cultural, VI OBERT DE PARTIDES LLAMPEC D’ESCACS. Organitza el club d’escacs de Torredembarra.

– 22:30 h La Torre d’en Guiu, GRAN ESPECTACLE DE MAGIA MOMENTUM.

DIJOUS 17 D’AGOST

– 19:00 h. TOC DE CAMPANES.

– 19:00 h. Sala Polivalent. Centre Cultural. INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ D’IL·LUSTRACIONS HUGO  PRADES,  la resta de dies en horaris de llar d’avis (fins al 28 d’agost).

DISSABTE 19 D’AGOST

– 9:00 h  Bicicletada popular amb 4 punts de sortida. Cal apuntar-se al correu de l’Ajuntament, indicant en quin punt de sortida estaràs: Sant Roc, Pins Manous, Llevant o Nucli del Poble. Organitza Club de BTT el Catllar.

– 12:00 h La Torre d’en Guiu. VERMUT RUMBERO AMB  VERGUENZA AJENA.

–  19:00 h La Torre d’en Guiu, REAGGE PER XICS, concert per tota la família.

DIUMENGE 20 D’AGOST

– 10:00 h Pàrquing del camí de la font, al costat de l’àrea d’autocaravanes. TRACTORADA.

– A partir de les 13:00 h. La Torre d’en Guiu. MUSCLADA GEGANTERA, RECOLLIDA DEL XUMET. (Inscripcions per la recollida del xumet a collageganteradelcatllar@gmail.com). Organitza Colla de Gegants i Grallers del Catllar.

– 18:30 h. Camp Municipal del Catllar. TROFEU DE LA VILA: CE El Catllar vs. CF Vila-seca. Organitza Club Esportiu El Catllar. Col·labora Cooperativa Agrícola del Catllar.

DILLUNS 21 D’AGOST

– De 17:00 a 21:00 h. Consultori Mèdic. DONACIÓ DE SANG (inscripcions a: https://donarsang.gencat.cat).

– 20:00 h Teatre municipal, HITCHCOCK, LA COMÈDIA DE MÒNICA PÉREZ VÁZQUEZ I JORDI RIOS entrada gratuïta.

DIMARTS 22 D’AGOST

– 17:00-19:00 h La Torre d’en Guiu. INFLABLES I PINTA CARES.

– 19:00 h. La Torre d’en Guiu, TXI-KUNG.  Organitza l’Agrupació de Dones.

– 20:00 h La Torre d’en Guiu, DEMOSTRACIÓ BALL EN LÍNIA, oberta a la participació. Organitza l’Agrupació de Dones.

– 17:00 h – 19:30h h. Entrada Torre d’en Guiu. CURSA ORIENTACIÓ. 17:00h S’obrirà l’entrada de cursa fins a les 19:30 h, amb l’ entrega trofeus. Organitza. Club Montsant Orientació.

DIMECRES 23 D’AGOST

– 19:00 h. Escoles velles. PARTIT FUTBOL SALA QUEEN’S CATLLAR CUP. Organitza Club Futbol Sala El Catllar Atlètic.

– Tot seguit. Escoles velles. PARTIT FUTBOL SALA KINGS CATLLAR CUP. Organitza Club Futbol Sala El Catllar Atlètic.

– 21:15 h. A la Raval (Plaça de la Vila). PREGÓ a càrrec de Ferran Rull.

– Tot seguit. A la Raval (Plaça de la Vila). DESPERTADA DE GEGANTS, ELS PETITS AL CASTELL DESPERTARAN ELS GEGANTS. (aquest any amb els més menuts de la llar d’infants) amb la Colla de Gegants i Grallers del Catllar. Organitza Colla de Gegants i Grallers del Catllar.

– Tot seguit. Plaça de la Vila. CONCERT GRALLER. Es repartirà coca i sangria. Organitza Colla de Gegants i Grallers del Catllar.

DIJOUS 24 D’AGOST

– A partir de les 18:00 h. Pistes de Tenis i Pàdel de la Torre d’en Guiu. FINALS DEL TORNEIG DE FESTA MAJOR DE TENIS I PÀDEL. Entrega de premis en finalitzar. Organitza Club Tenis i pàdel el Catllar.

– 22:30 h. Carrer de França, fins al local. NICANIT, BAIXADA DE LA NICASETA. Amenitzat per la xaranga Bandsonats. Organitza Colla de Diables del Catllar.

DIVENDRES 25 D’AGOST

– 17:00 h. La Torre d’en Guiu. CONCURS DE TRENCACLOSQUES “21ª EDICIÓ” (Inscripcions a la Biblioteca). Preu: 3€/parella de fiança).

– 19:00 h. La Torre d’en Guiu. CONCERT DE TARDA amb L’ORQUESTRA VENUS. (Venda de llotges a l’Ajuntament del Catllar. Preu: 25€ per totes les nits).

– 24:00 h. La Torre d’en Guiu. BALL DE NIT amb L’ORQUESTRA VENUS. (Venda de llotges a l’Ajuntament del Catllar. Preu: 25€ per totes les nits).

– 24:00 h. Escoles Velles. DISCOMÒBIL amb DJ Ian, DJ Serez i DJ Moncho.  Col·labora Colla de Diables del Catllar.

DISSABTE 26 D’AGOST DE 2023

– 8:00 h. Pels carrers del nucli urbà. MATINADES amb els Grallers del Catllar. Organitza Colla de Gegants i Grallers del Catllar.

– 11:00 h. Església del Catllar. MISSA DE FESTA MAJOR. Organitza Parròquia del Catllar.

– Tot seguit. Pels carrers del nucli urbà. CERCAVILA amb la Colla de Gegants i Grallers del Catllar i  colles convidades. Organitza Colla de Gegants i Grallers del Catllar.

– Tot seguit. La Torre d’en Guiu. VERMUT TRADICIONAL POPULAR amenitzat amb DJ Edu Virgili.

– 18:00 h. Plaça de la Vila. DIADA CASTELLERA amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i Colla Vella dels Xiquets de Valls. (Retransmissions per TAC12 i RAC1. Sorteig de 3 places dobles per veure la diada des del balcó de l’Ajuntament, només empadronats, inscripcions a l’Ajuntament).

– Tot seguit. Pels carrers del nucli urbà. CORREFOC amb la Colla de Diables del Catllar, Ball de Diables de Pallaresos i Diables de Riudoms. Organitza Colla de Diables del Catllar.

– 24:00 h. La Torre d’en Guiu. BALL DE NIT amb l’Orquestra CATALANA SHOW. (Venda de llotges a l’Ajuntament del Catllar. Preu: 25€ per totes les nits).

– Tot seguit. La Torre d’en Guiu. CONCERT JOVE amb Allioli Versions. (Venda de llotges a l’Ajuntament del Catllar. Preu: 25€ per totes les nits).

– Tot seguit. La Torre d’en Guiu.  DJ IAN.

DIUMENGE 27 D’AGOST

– 12:00 h Carrer de França fins a la plaça de la Vila. BAIXADA DE TRASTOS.

– 18:30 h. Camp Municipal del Catllar. TROFEU DE FESTA MAJOR: CE El Catllar vs. La pobla. Organitza Club Esportiu El Catllar.

– 21:00 h. Plaça de la Vila. CORREFOC INFANTIL amb Colla de Diables del Catllar, colla de diables de Pallaresos, colla de diables de Riudoms i Diablons de la Dragonina de Constantí. Organitza Colla de Diables del Catllar.

– 23:00 h. La Torre d’en Guiu. ESPECTACLE: El Sr. Marcelí fa de Capri i el Sr. Bohigues, no.

DILLUNS 28 D’AGOST DE 2023

– 22:00 h. Plaça de la Vila. CINEMA A LA FRESCA: TADEO JONES 3 en Català.

– Tot seguit. A la Placeta (plaça Pau Sulé i Mensa). TRONADA FINAL DE FESTA. Col·labora Colla de Diables del Catllar.

Foto: La Despertada dels Gegants és un dels actes més seguits de la Festa Major del Catllar. / AJ. EL CATLLAR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This