El Centre Cultural del Catllar acull una exposició sobre la trajectòria de l’il·lustrador Hugo Prades

REDACCIÓ – El Catllar, 20/8/2023

Aquest dijous, 17 d’agost, es va inaugurar una exposició de l’il·lustrador tarragoní Hugo Prades al Centre Cultural del Catllar, en el marc de la Festa Major del municipi catllarenc. L’acte va comptar amb la participació del mateix artista, que actualment resideix al Catllar. La mostra consta de 37 obres, algunes de gran format i la gran majoria són a color. Es pot visitar fins el proper 28 d’agost, de dilluns a divendres, de 9:30 a 13:30 i de 16:00 a 20:00 hores.

En aquesta exposició s’ha volgut englobar tota la carrera de l’artista. Per tant, podrem veure obres de la seva època més primerenca i també els treballs més actuals. D’aquesta manera, podem comprovar la seva evolució gràfica i temàtica. A partir d’il·lustracions molt elaborades, la temàtica de l’Hugo Prades Martínez sempre està enfocada cap a la seva gran inquietud: “l’Ésser Humà”, ja sigui amb els ulls del Patufet o amb els de la gran multitud representada als seus trenca-closques.

Tres àrees diferenciades

El nostre estimat artista ha dividit l’exposició en tres àrees diferenciades, on trobarem tres estils que no tenen pràcticament res a veure, però que a l’exposició es fusionen sense que ens n’adonem.

Per una banda, tenim el treball editorial, fet bàsicament per a Cossetània Edicions. L’any 2013, la col·lecció del Patufet va ser proposada a l’Hugo Prades amb el text de l’artista vallenc Roger Roig. Aquest binomi va engegar amb força i, des de llavors, la col·lecció ha anat cada vegada millor, amb més de 160.000 exemplars venuts. A l’exposició podrem veure alguns exemples d’execució, des del treball a tinta fins al color final.

Per una altra banda, tenim els trenca-closques creats per encàrrec de l’empresa alemanya, Heye, la qual va apostar per l’artista l’any 1996 i no ha deixat de fer-ho fins a l’actualitat. A l’exposició podem trobar originals i algunes reproduccions a mida real. És un autèntic privilegi poder gaudir de les obres originals que han donat pas a 18 trenca-closques, plens de detalls, que donen una visió divertida de la història de la Humanitat.

La tercera part de l’exposició està dedicada als treballs de reconstrucció històrica, on podem veure un estil molt més seriós de l’Hugo Prades. L’autor ens mostra la seva versatilitat a l’hora de realitzar un treball: Tarragona Romana, Tortosa al segle XVI … i molts més.

Una exposició on podem comprovar tot el bagatge de l’artista des dels seus començaments, amb originals d’una gran qualitat gràfica i una sensibilitat extraordinària. És, doncs, una bona ocasió per acostar-nos a la bonica vila del Catllar i visitar l’exposició de l’artista tarragoní, i catllarenc d’adopció, Hugo Prades Martínez.

Foto: Un moment de la inauguració de l’exposició. / AJ EL CATLLAR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This