L’Ajuntament de Roda de Berà destinarà 46.000 euros a entitats del municipi

REDACCIÓ – Roda de Berà, 13/8/2023

L’Ajuntament de Roda de Berà ha obert la convocatòria de les subvencions anuals que s’atorguen a les entitats culturals i festives, esportives i veïnals de Roda de Berà. El consistori va modificar ara fa sis anys el sistema de concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva amb l’objectiu de buscar la igualtat d’oportunitat entre totes les associacions i entitats. Després de sis convocatòries l’equip de Govern va detectar algunes mancances, errades o desajustos que han fet necessària una modificació del text. Així, aquest any s’apliquen les noves bases.

Una de les principals modificacions és l’article 14, el qual fa referència a les alteracions en l’execució del projecte o en l’actuació subvencionada, tenint en compte que la subvenció es concedeix en base a una memòria o un projecte d’actuacions, acompanyat del pressupost.

Les entitats interessades hauran de presentar la sol·licitud abans del 8 de setembre. La quantia màxima consignada als pressupostos de 2023 arriba fins als 46.000 euros, distribuïts en els tres àmbits, 15.000 euros per a les associacions culturals; 6.000 euros per a les veïnals; i 25.000 euros per a les entitats esportives.

L’atorgament de les subvencions dins de l’àmbit de la cultura i les festes tenen per objecte la difusió de la cultura popular i festiva, les arts escèniques i musicals, plàstiques i visuals o la difusió del patrimoni propi, així com altres esdeveniments com xerrades, conferències, accions d’animació o festes tradicionals, entre d’altres.

Pel que fa al programa d’activitats esportives, se subvenciona la promoció esportiva, com és el cas dels projectes o programes que promocionin l’activitat física i esportiva, les competicions organitzades o l’organització d’activitats físiques o esportives que promoguin la dinamització ciutadana.

En el cas de l’àmbit veïnal, té per objecte cofinançar projectes i activitats d’oci portades a terme per aquestes associacions sempre que es fomenti la participació ciutadana, la cohesió social, la integració i la promoció de la vida social dels veïns i veïnes dels diversos àmbits territorials.

El sistema de valoració funciona d’acord a un barem de puntuació, i avalua, per exemple, l’interès general de l’activitat, el nombre de participants, la dificultat de realitzar el projecte sense obtenir la subvenció, o la transcendència de l’activitat més enllà del municipi, entre d’altres criteris. La comissió qualificadora estarà formada per membres de tots els partits polítics que conformen el plenari, amb un valor ponderat.

Per a qualsevol dubte, les entitats es poden adreçar al departament de Secretaria de l’Ajuntament de Roda de Berà, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Foto: L’Ajuntament de Roda de Berà dona suporta a entitats del municipi a través de subvencions. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This