Balanç positiu dels reforços d’estiu per a la neteja de contenidors i recollida de la brossa a Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 10/8/2023

L’Ajuntament d’Altafulla fa un balanç positiu de les tasques que des de mitjan mes de juliol està desenvolupant el reforç de la Brigada Municipal. Es tracta d’un total de set persones, cinc en torn de matí i dues a les tardes, que exclusivament es dediquen a la neteja de les illes de contenidors i recollida de la brossa. Unes feines que es duen a terme en paral·lel a les que fa l’empresa concessionària del servei, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) a través del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT), i que són insuficients per atendre les necessitats de la vila.

L’equip de govern ha optat per destinar aquests efectius a aquesta finalitat per tal de donar resposta a l’augment de la generació de residus, habitual en aquesta època de l’any quan Altafulla, en tractar-se d’una població costanera i en què el principal motor econòmic és el turisme, pràcticament triplica la seva població. Tot plegat, alhora, per oferir un millor servei als contribuents i atendre a diverses queixes de la ciutadania.

Des del carrer Enviada, el coalcalde Jordi Molinera ha explicat que cada dia de la setmana, excepte els dimarts, “es revisen totes les illes de contenidors que hi ha repartides per la població”, que són una quarantena, i “es recull i diposita correctament la brossa en cas de no ser al seu lloc”. I a més a més, ha afegit Molinera, dos dies a la setmana “tots els contenidors es netegen amb aigua a pressió i es desinfecten per evitar problemes de salubritat i males olors”.

En aquest sentit, el coalcalde ha dit que “la situació ha millorat respecte a l’any passat, ja que el reforç permet actuar quan fa falta”. Amb tot, ha explicat Molinera, “una de les illes més problemàtiques és, precisament, la del carrer Enviada, ja que té diversos establiments comercials al seu voltant i en determinades ocasions els contenidors són plens tot el dia”, cosa que provoca malestar al veïnat. Per tot plegat, el consistori ja està fent un seguiment d’aquesta situació i estudia ara oferir un servei més personalitzat als locals.

Foto: Un dels operaris treballant en la neteja de contenidors. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This