La Policia Local d’Altafulla imparteix una formació als agents interins

REDACCIÓ – Altafulla, 3/8/2023

La Policia Local d’Altafulla ha dut a terme una formació d’agents interins aquest dimecres, 2 d’agost. La sessió, a més, que estava oberta als cossos policials dels municipis del Baix Gaià en el marc del conveni que hi ha subscrit, ha comptat amb l’assistència de diversos efectius tant de Torredembarra com de Creixell.

La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha explicat que d’aquesta manera es complementa la formació que fins ara han rebut els nous agents que tot just es presentaven fa quinze dies, i que com és habitual, formen el que es considera el reforç propi de l’època estival. Ara, la vintena de participants de la classe, que ha tingut lloc a les antigues escoles Teresa Manero, rebran un títol reglat que acredita haver superat la prova.

La lliçó pràctica ha estat impartida per l’instructor de combat cos a cos i d’intervenció operativa, Vicente Luna, i també pel sergent de la Policia Local d’Altafulla, Jordi Gil. S’ha basat en les tasques d’emmanillar i de reducció, i en l’ús de dues armes, el bastó extensible i la pistola de pebre. De fet, la Policia Local d’Altafulla serà pionera a la demarcació de Tarragona en fer servir aquesta nova eina, ja que es tracta d’un utensili que recentment ha substituït l’antic esprai de característiques similars.

Jordi Gil ha explicat que “diversos agents de carrera han aprofitat l’ocasió per reforçar els coneixements i experiència que ja tenien”. El sergent cap altafullenc, ha dit que l’objectiu d’aquesta instrucció “és que els agents tinguin més seguretat al moment d’intervenir”. I per això, els instructors han posat els policies en diferents situacions que podrien ser reals i els han facilitat les eines necessàries per resoldre-les. “Una formació essencial pels policies que patrullen i treballen al carrer”, ha assegurat Gil.

Foto: Un moment de la sessió de formació policial. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This