El 36è FIM d’Altafulla presenta un programa de set concerts del 4 al 26 d’agost

REDACCIÓ – Altafulla, 20/7/2023

La plaça de l’Església d’Altafulla serà un any més el marc incomparable que acollirà del 4 al 26 d’agost el 36è Festival Internacional de Música d’Altafulla, que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona. En aquesta edició es disposa d’un programa de set actuacions que pretenen satisfer tot tipus de públic. Unes propostes que, alhora, poden catalogar-se com a fresques, estivals i assequibles per a tothom. Una suma idònia per un espai com el que acollirà els recitals, una de les places amb millor acústica del país segons els experts.

La programació l’han elaborat de manera conjunta els codirectors artístics del certamen, el prestigiós flautista Claudi Arimany i el mestre Albert Sardà. L’acte de presentació del cartell, de fet, s’ha celebrat aquest dijous 20 de juliol al mateix escenari de la plaça de l’Església, i a banda de tots dos programadors ha estat presidit pel coalcalde, Jordi Molinera, la regidora de Cultura, Gemma Maymó, i el coordinador del Festival, Josep Maria Recasens.

Per Molinera, “el FIM és un festival més que consolidat i representa un goig i un privilegi” per la vila. Igualment ha destacat que “omple localitats i és, per tant, un exemple de bona gestió cultural”. D’altra banda, la titular de Cultura ha posat en valor la qualitat dels concerts que es podran veure enguany. Uns espectacles “que faran passar una bona estona als assistents”, ha dit Claudi Arimany, “per la qual cosa no cal que siguin experts en música clàssica”.

Programació

04/08/2023 ENSEMBLE MARTINU DE PRAGA

L’Ensemble Martinů és un quartet txec de piano format el 1978. El conjunt ha produït 10 CD i realitza enregistraments regularment per a la ràdio i la televisió txeca, incloent-hi música per a pel·lícules. Ha estat convidat a més de 1000 concerts i gires arreu del món, i ha actuat en països com Suïssa, Ucraïna, la Xina i el Brasil entre d’altres. També ha participat en festivals internacionals de música i en esdeveniments a la República Txeca, com el Festival de Praga Premiers i el Festival de Primavera de Praga.

08/08/2023 HOMENATGE A PAU CASALS

El violoncel, aquest germà gran del violí, va ser considerat durant segles un instrument d’acompanyament, amb partitures senzilles, repetitives i en registres greus. Els violoncel·listes eren, doncs, molt més sociables que els solistes per excel·lència: flautistes i violinistes. Així, els professors de violoncel van escriure peces per als seus alumnes, per a dos, tres o quatre violoncels, per tal de donar-los l’oportunitat de convertir-se en virtuosos malgrat tot i, finalment, brillar, “com els altres”. Pau Casals, del qual commemorem els cinquanta anys de la seva mort, no es va desviar d’aquesta norma i va contribuir amb les seves composicions.

11/08/2023 GRUP DURME – MÚSICA SEFARDÍ

Durme es va crear per combinar la dansa contemporània amb la música espanyola i sefardita, tot creant un marc de llums i ombres on coexisteixen els esperits del passat i l’impuls de l’art actual. L’espectacle s’ha desenvolupat en diversos formats, i ha donat protagonisme a l’aspecte musical.

13/08/2023 QUARTET GERHARD

El Quartet Gerhard va néixer l’any 2010 i des de molt aviat és considerat un dels grups amb més identitat i projecció a nivell internacional. Ha demostrat, més enllà de tota l’expectativa, com el talent i la perseverància condueixen a l’èxit. El seu treball impecable, particularment en el so, afegit a l’objectiu comú de convertir-se en un destacat quartet de corda explica el seu reconeixement.

16/08/2023 LE ROI DU PICCOLO

Jean-Louis Beaumadier és un reconegut flautista amb una destacada trajectòria en el món de la música. Va iniciar els seus estudis amb Joseph Rampal al Conservatori de Marsella i va continuar-los amb Jean-Pierre Rampal al Conservatori Nacional Superior de Música. Beaumadier ha guanyat diversos concursos internacionals i ha actuat com a solista en importants orquestres com l’Orquestra Nacional de França durant dotze anys.

22/08/2023 LES QUATRE ESTACIONS DE VIVALDI

Claudi ARIMANY, flauta

Joan ESPINA, violí

Eduard SÁNCHEZ, flauta

Jordi REGUANT, clavicèmbal

Orquestra de Cambra TERRASSA 48

Kim TERMENS, violí concertino

26/08/2023 RECITAL DE PIANO

Bernat Català, nascut a Molins de Rei l’any 1993, és pianista i compositor. Després de graduar-se a l’Escola Superior de Música de Catalunya, continua la seva formació musical a la Guildhall School of Music and Drama i a la Royal Academy of Music de Londres becat per la Fundació Pedro i Pons, la Fundació Güell i la Fundació de la Royal Academy of Music. L’any 2017, el seu esperit inconformista el condueix a Suïssa, on es forma en el camp de la pedagogia musical a la Haute École de Musique de Ginebra.

Preus i venda d’entrades

Entrada d’un concert: 15€

Abonament de 4 concerts: 49€

Abonament de tot el festival: 65€

Venda d’entrades a:

Oficina de Turisme d’Altafulla (plaça dels Vents)

https://ajuntamentaltafulla.sacatuentrada.es/

Nits de concert a partir de les 21h a la plaça de l’Església-

Foto: Foto de família de la presentació del 35è Festival Internacional de Música d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This