El govern pentapartit de Creixell liderat per la socialista Montse Muñoz ja està definit

REDACCIÓ – Creixell, 31/7/2023

L’Ajuntament de Creixell ha esgotat els terminis legals per celebrar el seu ple d’organització i aprovar l’estructura del nou govern, encapçalat per la socialista Montse Muñoz i que integra UPC-FIC, Junts, ERC i el PP, i les retribucions dels regidors. El plenari s’ha celebrat aquest juliol, 31 de juliol, i situa com a tinent l’exalcalde Pilar Romero (UPC-FIC) -primera-, l’exalcalde Jordi Llompart (Junts) -segon i Roberto Sánchez Trujillo (PSC) -tercer–.

Pel que fa a la delegació de competències, Pilar Romero s’encarrega d’Ensenyament, Festes,  Joventut i Protecció dels animals; Jordi Llopart, Turisme, Cultura i Esports;  Roberto Sánchez Trujillo, Urbanisme i Medi Ambient; Chelo Picón, Benestar i Atenció Social, Sanitat i Dona i Igualtat; i Jaime Serret, Comerç i Serveis,

El ple també ha fixat les retribucions municipals. L’alcaldessa, Montse Muñoz, tindrà dedicació parcial d’un 90% i percebrà 41.817,62 euros bruts anuals, mentre que tres regidors del govern -Pilar Romerio, Chelo Picón i Jaime Serret- tindran un 68% de dedicació amb 31.595,53 euros anuals. La resta d’edils cobraran per assistències, tenint en compta que els plens es pagaran a 250 euros; les juntes de govern, 200 euros; i les comissions informatives i comissions especials de comptes, 125 euros.

Aquestes xifres han despertat crítiques per part de l’oposició -integrada per SOM Creixell i Valents- ja que les consideren molt elevades si es comparen amb municipis propers de la mateixa mida o més grans. Els plens ordinaris se celebraran cada tres mesos com fins ara, una mesura criticada també per l’oposició perquè limita la participació i la transparència.

L’alcaldessa, Motse Muñoz, ha defensat que conrarà un 10% menys que el seu antecessor i els membres del govern han defensat que dediquen moltes hores a l’Ajuntament i estan disponibles les 24 hores del dia. SOM i Valents s’han compromès a fiscalitzar el nou govern malgrat les limitacions que surten del ple d’organització d’aquest nou mandat que, segons l’alcaldessa, s’ha endarrerit tant per motius administratius. .

Foto: Una imatge del ple d’organització del nou mandat a l’Ajuntament de Creixell. / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This