Dos detinguts a Roda de Berà per nou robatoris amb força en domicilis de refugiats ucraïnesos

REDACCIÓ – Roda de Berà, 22/6/2023

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal del Camp de Tarragona van detenir el 15 de juny dos homes a Roda de Berà, de 29 i 50 anys, com a presumptes autors de nou delictes de robatori amb força.

El cas es va iniciar fa quatre mesos arran d’un seguit de robatoris amb força en domicilis de poblacions costaneres del Baix Penedès. De la investigació es desprèn que els nou fets tenien com a denominador comú que la majoria de víctimes eren d’origen ucraïnès i països de l’est. En aquest sentit, els denunciants havien fugit del conflicte bèl·lic d’Ucraïna i, per tant, s’acabaven de traslladar al Camp de Tarragona amb objectes de valor i gran quantitat de diners en efectiu.

En tots els casos, el arrestats sempre utilitzaven el mateix modus operandi per escollir les víctimes: es desplaçaven fins a aparcaments de grans superfícies comercials de la zona i vigilaven els vehicles estacionats. Un cop detectaven un cotxe amb matrícula de l’est el seguien fins a localitzar el domicili d’origen. Quan havien aconseguit una víctima potencial els detinguts iniciaven vigilàncies, durant diverses setmanes, amb l’objectiu d’aconseguir informació sobre les rutines diàries dels residents.

A banda, també utilitzaven drons per esbrinar possibles accessos als immobles i per saber si els habitants tenien gossos dins les finques.

Per tot això, el 15 de juny els Mossos d’Esquadra van realitzar una entrada i perquisició al domicili de Roda de Berà al domicili dels investigats i els van detenir. A l’entrada i escorcoll es van localitzar diversos objectes de valor i joies pendents de determinar-ne la procedència. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts van passar el 17 de juny a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

Foto: Nova operació dels Mossos d’Esquadra al Baix Gaià. / MOSSOS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This