PSC, MO1-TE i Junts negocien un pacte per deixar fora del govern Somos El Catllar

REDACCIÓ – El Catllar, 5/6/2023

Deixar la força més votada fora del govern. Sembla que tornarà a passar al Catllar si les negociacions obertes des la setmana passada la Catllar entre PSC, MO1-TE i Junts arriben a bon port i deixen Somos El Catllar a l’oposició. Aquestes tres forces sumen sis regidors -dos cada una- en un ple municipal d’onze regidors. Somos El Catllar va aconseguir quatre i ERC, que fins ara tenia l’alcaldia amb tres escons, un.

Les tres formacions implicades en la negociació són optimistes per arribar a un acord, però encara han de parlar més per bastir un nou govern i escollir al alcalde. Una campanya electoral molt agressiva per part de Somos El Catllar complica molt l’entesa dels municipalistes amb una de les dues forces que tenen dos regidors i sumar així una majoria de govern. Tot i això, Somos El Catllar ha contactat amb aquestes tres formacions per explorar un acord que ara sembla molt difícil.

El PSC va ser la força més votada de les tres implicades en la negociació del nou govern i va quedar a escassos vots del tercer regidor. Precisament el seu cap de llista, Antonio López, va ser el més votat tant en les eleccions municipals de 2015 com el 2019, però només va poder governar un any en minoria fins que el 2016 una moció de censura va convertir el republicà Joan Diaz en alcalde, succeït al cap d’un any per Joan Morlà. López es mostra optimista amb la possibilitat d’assolir un acord i és que veu més punts en comú amb Junts i MO1-TE que Somos.

Des de MO1-TE veuen possible un acord en base als programes de les tres formacions i superar les diferències amb forces com el PSC -precisament aquesta candidatura independentista va néixer el 2019 després dels fers de l’1 d’octubre i l’aplicació del 155- i evitar el bloqueig que es podria produir durant quatre anys si Somos El Catllar governa en minoria. Aquesta setmana tenen una assemblea de militants en que es debatrà la possibilitat del pacte a tres bandes.

Junts, que va ser la quarta força més votada i ha guanyat un regidor, posa per davant el seu programa amb l’objectiu de tirar endavant el municipi i reconeix que la força guanyadora ha de moure peça, cosa que no ha fet els dies posteriors als comicis. En canvi, les negociacions amb el PSC i MO1-TE han avançat i aquesta setmana es podria tancar. Junts seria l’únic partit que repetiria a l’executiu catllarenc amb un nou cap de files. Jordi Ruiz substituirà Carles Guillén.

Foto: El govern del Catllar experimentarà grans canvis el proper 17 de juny. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This