L’EINA-ERC i Junts arriben a un acord i compartiran l’alcaldia d’Altafulla

JORDI SALVAT – Altafulla, 5/6/2023

Poc més d’un any després de la moció censura, l’EINA-ERC recuperarà l’alcaldia d’Altafulla i ho farà gràcies a un pacte de govern amb Junts que permetrà a la seva cap de llista, Eva Martínez, convertir-se en alcaldessa d’Altafulla a partir del gener de 2026 fins a final de mandat. Compartir l’alcaldia és un dels punts de l’acord de govern a que han arribat les dues forces i que s’ha oficialitzat aquest dilluns, 5 de juny, en una compareixença conjunta dels set regidors -cinc republicans i dos juntaires- a l’Era del Senyor.

Eva Martínez (Junts) ha explicat que després dels resultats obtinguts el 28-M eren conscients que tenien “la clau” i la seva primera opció era un govern de concentració que inclogués l’EINA-ERC i l’Alternativa, “amb Junts com a força pacificadora per acabar amb el bipartidisme”, però ja van veure des del primer moment que no seria possible i han mantingut dues reunions amb cada una de les dues candidatures per bastir un nou executiu. “Amb l’EINA hi ha hagut negociacions i amb l’Alternativa, trobades”, així de clara ha estat l’alcaldable de Junts, que ha destacat que els republicans eren la força més votada i també una formació sobiranista i havia de ser la primera opció.

Més receptivitat en l’EINA

“La proporcionalitat dels vots que hem obtingut ens donava dret a un temps d’alcaldia, l’any 2026 i l’any 2027 i és el que hem reivindicat a les dues forces”, ha assenyalat Martínez, que també ha destacat que “la prioritat era donar solució als problemes del municipi els darrers anys, com són la platja, les inundacions i el benestar de les persones i malgrat els punts de vista diferents, han avançat en les negociacions”. Segons la cap de llista de Junts, han plantejat el mateix amb l’Alternativa però no han obtingut cap concessió i no han trobat aquesta entesa. “Posem a zero tots els comptadors. Farem tot el possible per evitar qualsevol element de crispació i ens limitarem a treballar en benefici poble”, ha afirmat Martínez, que ha fet una crida a treballar com un equip per fer “un mandat amable i proper”.

“La negociació i l’entesa han fet decantar la balança. Amb l’EINA ha estat possible negociar i tirar endavant els nostres objectius i amb l’Alternativa, no”, ha afirmat Martínez, que ha destacat l’acord sobre el futur de la platja, cercant els punts d’acord entre els projectes de les dues formacions per sumar i que sigui més positiva per aquest espai. De res no ha servit que els darrers mesos Eva Martínez hagi format part del govern amb l’Alternativa. Ha explicat que s’hi ha trobat bé i només hi han hagut “problemes domèstics”.

Des de l’EINA, Jordi Molinera, que serà coalcalde d’Altafulla amb Alba Muntadas fins el desembre de 2025, ha expressat la satisfacció per haver arribat a un acord sent la força més votada. “Volem una Altafulla més viva, més social i més sostenible i això es fa des del govern. Per això hem fet tot el possible per arribar a una governança d’Altafulla els propers quatre anys amb tot el que ocupa i preocupa els veïns i veïnes siguin del barri que siguin”, ha afirmat Molinera, que ha recordat que es van conjurar després de la moció de censura per tornar a governar ben aviat.

Molinera ha qualificat d’”equipàs” el nou govern per la pluralitat que representa i ha posat l’honestedat a l’hora de govern Altafulla com una prioritat. “´Érem conscients que estàvem en una negociació i que tots hem cedit. Des de l’EINA hem après els darrers anys que cal negociar molt pel benefici d’Altafulla i la seva gent”, ha afegit l’alcaldable republicà.

Les dues forces seguiran negociant el programa de govern i definint el cartipàs municipal els propers dies per deixar-ho enllestit la setmana vinent. Descarten qualsevol nova incorporació -restaran a l’oposició els cinc regidors de l’Alternativa i l’edil socialista-, però deixen la porta oberta al diàleg i a poder incorporar idees i iniciatives que els proposin. “Volem que hi hagi bona entesa i més comunicació entre tots els grups municipals d’Altafulla, com havia passat en altres mandats”, ha afirmat Molinera.

Exemple per a altres ajuntaments i administracions

Martínez ha destacat el perfil sobiranista del nou govern i Molinera ha anat més enllà i ha posat Altafulla com a exemple d’entesa entre ERC I Junts per a altres ajuntaments i administracions:  “En les eleccions del 28 de maig l’independentisme ens va donar un missatge: si us continueu tirant els plats pel cap les forces independentistes no anirem a votar alguns i això ha afectat projectes locals molt interessants. Nosaltres em aquest pas i seria interessant que des d’altres administracions ens veiessin que estem fent aquesta tarda a Altafulla” .

Foto: Els set integrants del nou govern d’Altafulla, format per l’EINA-ERC i Junts. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This