Més de 140 escolars del Vendrell i Roda de Berà elaboren còmics sobre el maltractament de la gent gran

REDACCIÓ – Roda de Berà, 2/6/2023

Davant la proximitat del 15 de juny, Dia  Mundial de la sensibilització contra el Maltractament a la Gent Gran, L’Arc Serveis ha iniciat una campanya sota el lema “El Silenci ens converteix en còmplices”. Es tracta d’una campanya de sensibilització i visibilització que  consisteix en un treball de prevenció, detecció i intervenció davant casos de maltractament, i que també inclou formacions i protocols adaptats a professionals del SAD (Ajuda a Domicili) que treballen directament amb persones grans.

La campanya arriba a les escoles

Una de les novetats d’enguany ha estat la col·laboració en la campanya de les escoles Àngel Tobies del Vendrell i Salvador Espriu de Roda de Berà. Més de 140 alumnes han participat en uns tallers de sensibilització envers el maltractament de la gent gran per promoure el bon tracte cap a aquest col·lectiu. En concret, els alumnes han elaborat uns còmics per donar visibilitat a través del dibuix a aquest tipus de maltractament i pòsters que es podran veure exposats als locals de L’Arc Serveis a Tarragona (Rambla Vella, 18) i El Vendrell (plaça de les Garrofes, 4).

La campanya també va trucar la setmana passada a les portes del Parlament de Catalunya, on es va proposar un plec de mesures per donar resposta a la detecció del maltractament.

El maltractament a la gent gran, un fenomen amagat

La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, alera que el maltractament de persones grans “és un fenomen amagat, que cada vegada té més incidència” i recorda que, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), s’estima que el 15% de les persones majors pateixen algun tipus de maltractament.

Des de L’Arc Serveis es constata que “és molt difícil arribar als casos, ja que moltes vegades es viuen dins del propi entorn familiar”. A més, un maltractament presenta múltiples formes de violència: física, psicològica, sexual, farmacològica, omissió, abandonament, abús econòmic, bretxa digital, infantilisme, edatisme,….

Jerusalem Torra considera necessària “una responsabilitat política, tant de les administracions públiques com de les empreses privades, per combatre una vulneració dels drets de la gent gran i poder garantir els mitjans econòmics, la coordinació i col·laboració amb professionals i responsables de les persones que tenen cura dels majors”. Entre les principals demandes del sector hi ha més mitjans humans i recursos per a la detecció i prevenció de casos de maltractaments i per a l’atenció i cures adaptades a les necessitats de cada territori. “Proposem fets i no paraules. Estem cansats de bones intencions” ha sentenciat Torra.

Foto: Escolars dibuixant els còmics de la campanya. / L’ARC SERVEIS

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This