Més majories absolutes al Baix Gaià després del 28-M

REDACCIÓ – Torredembarra, 31/5/2023

El mapa electoral del Baix Gaià ha experimentat diversos canvis després de les eleccions municipals del 28 de maig i destaca que augmenten fins a sis les majories absolutes i dos localitats canviaran segur de color polític en l’alcaldia.

Tres municipis del Baix Gaià que aquest mandat no tenien majoria absoluta ingressen en aquest “club” després del 28-M i compensen la sortida de Torredembarra. La capital del Baix Gaià ha vist com Esquerra Republicana perdia la majoria absoluta aconseguida el 2019 per Eduard Rovira. Els republicans han baixat tres regidors i es mantenen, però, com a força més votada amb 6. En canvi, Esquerra assoleix la majoria absoluta a la localitat veïna de la Pobla de Montornès, després de passar de quatre a sis regidors i Francesc Larios governarà més còmodament en el seu segon mandat.

Una nova majoria absoluta és la de Tria Roda, que acumula set dels tretze edils al ple de Roda de Berà. Fins ara, Pere Virgili governava en minoria amb sis escons, cercant acords puntuals amb altres forces. A la Riera de Gaià, Joan Casas, al capdavant d’una candidatura a l’òrbita de Junts, ha recuperat la majoria absoluta, que el seu pare, Jaume Casas havia ostentat del 1983 l 2019.

Tres municipis repeteixen majoria absoluta. És el cas de la Nou de Gaià, amb Josepa Figueras i Il·lusionats amb la Nou Junts, que governarà quatre anys més; i Daniel Cid, de PSC, que encadena ja diversos mandats amb majoria absoluta i aquest cop amb els set edils del seu partit. A Salomó hi ha hagut canvi d’alcalde i de partit polític a l’Ajuntament, però continua sent un consistori monocolor. Antoni Virgili (Junts) cedirà la vara al fins ara company de govern Xavier Ferrando (FIC).

A Altafulla l’EINA-ERC ha guanyat les eleccions amb només 29 vots sobre Alternativa Altafulla i caldrà esperar als pactes post-electorals per decidir qui ocupa l’alcaldia. Totes dues formacions tenen cinc regidors, mentre Junts en suma dos i el PSC, un.

Al Catllar Esquerra Republicana ha perdut dos dels tres regidors que tenia i ha guanyat Somos Catllar amb quatre escons, però està a dos edils de la majoria absoluta. El PSC, Junts i Mo1-TE, amb dos representants cada un, decidiran qui és el proper alcalde catllarenc.

Finalment també a Creixell ha canviat la candidatura més votada, i Junts, que fins ara ostentava l’alcaldia en la persona de Jordi Llopart, ha passat de tres a un regidors. En canvi, una llista nova, SOM Creixell, ha irromput amb quatre regidors, però està a dos escons de la majoria absoluta. El PSC ha obtingut precisament dos regidors i els altres representants se’ls reparteixen UPC-FIC, Junts, PP, ERC i Valents, amb un únic regidor cada un.

Foto: D’esquerra a dreta, Pere Virgili, Francesc Larios i Joan Casas, que han obtingut majoria absoluta a Roda de Berà, la Pobla de Montornès i la Riera de Gaià. / CEDIDES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This