El FIC-CAT aproparà el cinema als més petits l’11 de juny amb la Matinal infantil

REDACCIÓ – Roda de Berà, 25/5/2023

El FIC-CAT aposta per un espai especialment dedicat als infants per difondre el cinema en català. És per això que el diumenge 11 de juny tindrà lloc la Matinal Infantil. Els nens i nenes podran gaudir d’un matí de projeccions de capítols dels seus personatges preferits de l’SX3, gràcies a la col·laboració amb TV3 com a mitjà oficial, a més d’altres activitats ben diverses.

A les 11 del matí es projectarà el capítol de Les Tres Bessones i el món del cinema, també del SX3 de TV3.  Per saber qui va ser l’inventor del cinema, la Teresa va a parar a l’estudi dels germans Lumière, l’Anna, al teatre de Méliès i l’Helena, al laboratori d’Edison. Totes tres seguiran amb molt d’interès els progressos d’aquests grans inventors. Però la Reina de la Nit i la Bruixa, que no suporten el cinema, els complicaran l’aventura.

Seguidament, es projectaran dos capítols de Titó!, de SX3 de TV3, un d’ells en estrena mundial al Festival. En concret, es podrà veure “Excursió al cinema”, rodat al Cinema Edison de Granollers, i “Excursió amb el Ball de Diables”, rodat recentment a Tarragona, i que es podrà veure en estrena mundial al FIC-CAT, abans de la seva projecció al SX3. A més, els infants que hi assisteixin rebran una petita sorpresa de part d’en Titó. En Titó és l’únic personatge de carn i ossos de l’S3, la franja per als més petits del nou Super3, i s’ha convertit en tot un fenomen entre les generacions més joves.

La jornada continuarà a la plaça de la Sardana amb una activitat de dibuix i muntatge d’una pel·lícula de zoòtrop, a càrrec de Josep Maria Vallès, i demostració de jocs de taula en català, a càrrec d’Enpeudejoc edicions. A més, s’organitzarà també un vermut musical pels més grans a la Zona Food Trucks.

Després de l’èxit de la primera edició, celebrada durant el passat festival, el FIC-CAT continua apostant per la Matinal Infantil, amb l’objectiu que menuts i grans gaudeixin del cinema en català.

Foto: Els més petits tindran el seu dia al FIC-CAT 2023. / FIC-CAT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This