ELECCIONS 28-M l Altafulla: Unes eleccions molt polaritzades després d’un mandat convuls

REDACCIÓ – Altafulla

Una moció de censura sempre deixa ferides i les del maig de l’any passat encara supuren. Un temporal i l’enfonsament de part d’un restaurant que toca a la platja van produir una tempesta perfecta que va acabar amb Montse Castellarnau (Alternativa Altafulla) com a nova alcaldessa substituint Jordi Molinera (EINA-ERC), que havia guanyat amb claredat les eleccions de 2019 però no va ser capaç de donar continuïtat al govern que havia format amb el PSC i ARA. Tampoc l’Alternativa, després de la moció de censura, ha estat capaç de bastir un govern sòlid i només ha sumat Junts a l’executiu. Fins i tot, un dels signats de la moció, el regidor no adscrit Xavier Rofas, ha admès públicament que es penedeix d’haver-s’hi sumat.

Molinera i Castellarnau es veuran les cares el 28 de maig a les urnes. Mentre l’EINA-ERC presenta una candidatura continuista -repeteixen els cinc primers-i que busca integrar diferents sensibilitats polítiques, Alternativa ha incorporat noms nous -Empar Polo i Xusa Ortega en el llocs tres i quatre- i l’actual regidor Jaume Sánchez ha escalt fins el segon lloc. En canvi es retira la primera tinent d’alcalde, Marisa Méndez-Vigo, que tanca la llista, mentre l’alcalde entre 2011 i 2019, Fèlix Alonso, és el primer suplent.

Junts per Altafulla canvia de cap de llista. Fa uns mesos Eva Martínez va substituir Hèctor López Bofill com a regidor juntista i ara serà la nova alcaldable, després de ser-ho d’AUPA el 2007 i ser edil de l’EINA més endavant. Aquest ha estat un mandat especialment convuls per Junts, que va veure com el grup municipal es dividia pel pas a regidor no adscrit de Xavier Rofas, representant del PDeCAT, que ha mantingut una llarga polèmica amb López Bofill, que ha arribat fins i tot als tribunals. Rofas ha decidit no presentar-se a aquestes eleccions.

ARA Altafulla, ara dins la plataforma electoral d’ARA Pacte Local, si que es torna a presentar i repeteix Natalia Sanz com a cap de llista. El 2022 Sanz va sumar-se a la moció de censura però no va entrar en el govern. El PSC torna a confiar en Inma  Morales per intentar obtenir el segon regidor. Malgrat abandonar el govern l’estiu de 2021, la regidora socialista no es va sumar a la moció contra l’EINA-ERC.

Completa les candidatures altafullenques el Partit Popular, que porta ja dues eleccions sense obtenir representació. Carmen Silva n’és l’alcaldable. La CUP i Ciutadans, que el 2019 tampoc van entrar al ple, no acudiran a aquests comicis. D’aquesta manera, Altafulla tindrà dues llistes menys que fa quatre anys.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This