Arriba a Creixell ‘Memòries oblidades’, el nou projecte de Teatralitzat

REDACCIÓ – Creixell, 22/5/2023

La companyia de teatre del Camp de Tarragona Teatralitzat estrena “Memòries Oblidades”. el seu segon espectacle propi, aquest diumenge, 28 de maig, a les 19 hores, al Teatre Magatzem de Tarragona. Un dia abans, a les 12 hores al Casal Municipal de Creixell, se’n farà la preestrena.

Després de l’èxit de la seva proposta “Al Safareig”, amb molt bona acollida per part del públic i dels diferents pobles que l’han gaudit, i que encara rodarà aquest estiu, arriba aquest nou muntatge. La directora de la companyia, Eva Vives, afirma que “una de les nostres característiques principals és fer propostes per al nostre territori, on la majoria són poblacions petites i mitjanes sense espais o equipaments tècnics grans, per això portem el teatre a qualsevol plaça, sala o safareig”.

Memòries Oblidades explica la història de la Teresa i l’Aurora, dues joves enèrgiques, i emocionades amb l’arribada de la República que els ofereix prosperitat i un futur de nous horitzons i llibertats. Amb l’alçament militar, però, i la Guerra Civil que se’n deriva, veuran com s’estronquen els seus somnis. Com la resta de la població, es veuen obligades a lluitar per sobreviure i ho fan de maneres ben diferents. Dues dones, dues històries, dues Memòries Oblidades.

Al llarg de la història les dones han hagut de triar entre la família o la carrera, entre els estudis o els fills, entre la lluita o la maternitat. També va passar durant la guerra civil espanyola, i ni totes les dones es van quedar a la rereguarda ni totes van ser milicianes. Però totes van resistir, lluitar per sobreviure i veure com perdien de nou drets i llibertats.

Foto: Teatralitzat té una nova proposta: Memòries oblidades. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This