Una vintena de restaurants participen a partir del 18 de maig en  les Jornades de l’Arròs al Baix Gaià

REDACCIÓ – Creixell, 11/5/2023

L’Associació AEH Baix Gaià, amb el suport de l’Ajuntament de Creixell i el patrocini d’Arròs Bayo i Juvé & Camps, ha presentat aquest 11 de maig les Jornades Gastronòmiques Arròs al Baix Gaià, que es celebraran del 18 de maig al 18 de juny en diverses poblacions com Torredembarra, Creixell o Altafulla. Són les segones  Jornades Gastronòmiques que organitza l’AEH Baix Gaià després de la que van dedicar als calçots el febrer i maig passats.

Una vintena de restaurants del territori serviran menús i degustacions amb l’arròs com a protagonista, amb l’objectiu que les jornades siguin un reclam per potenciar els caps de setmana fora de temporada així com per descobrir nous restaurants. Els menús amb l’arròs de protagonista tindran un preu entre 30 i 45 euros, la majoria al migdia, però algun establiment l’oferirà a la nit.

Durant la presentació, la regidora de Turisme de Creixell, Sílvia Farrero, ha obert l’acte celebrant que la marca Baix Gaià “ja està sonant perquè amb  accions com aquesta ens coneixen arreu.” Farrero considera que aquest és un fet molt positiu pel territori i anima a fer-hi partícip el petit empresari “perquè com més socis hi hagi, més creixerà”. “El Baix Gaià ja està al mapa i enamora”, ha destacat.

El vicepresident de l’AEH Baix Gaià, Joan Anton, ha remarcat que “és natural que es dediquin unes jornades a la cuina de l’arròs, ja que tenim una gran tradició pesquera, hortícola i un bon producte que ens arriba del Delta”. També ha fet referència a que “aquesta subcomarca cada vegada va sonant més, ja que aquesta zona tranquil·la i poc massificada té molts valors per potenciar”.

Per la seva banda, Anna Casabona, de Juvé & Camps, ha transmès el seu agraïment a l’organització assegurant que ”sempre estem molt contents d’estar al costat dels hostalers”. També ha comparat els vins i caves inclosos en els menús de les jornades al “xup-xup d’una bona recepta, amb una gran labor al darrere per assolir una gran qualitat”.

Finalment,  Xavier Lopez, en representació de Nomen Foods, ha aprofitat per remarcar que “participar en aquestes jornades és una bona manera de fer conèixer el territori”, i que la seva gamma de productes d’arròs Bayo “dona solució al plat que sigui que es vulgui presentar”.

La presentació ha finalitzat amb la degustació d’un arròs preparat pel restaurant Gavina de Creixell, escenari de l’acte, que ha estat maridat amb vins i caves de Juvé & Camps, patrocinador de les jornades. Els establiments participants i les seves propostes gastronòmiques es podran consultar properament al web de l’AEHT i a les xarxes socials de les Jornades Gastronòmiques de Tarragona Província.

Foto: Foto de família de la presentació de les Jornades Gastronòmiques Arròs al Baix Gaià. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This