Costes regenerarà la platja d’Altafulla amb 20.000 m3 de sorra aquest mes de maig

REDACCIÓ – Altafulla, 10/5/2023

El Servei Provincial de Costes del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) té previst regenerar la platja d’Altafulla aquests propers dies del mes de maig amb 20.000 m3 de sorra i un termini d’execució d’un mes aproximadament. Els treballs comencen el dia 15 de maig. Es tracta d’una actuació d’emergència presa després de la reunió mantinguda dies enrere entre l’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, el subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, i el cap provincial de Costes, Antoni Espanya.

La mesura es porta a terme amb el compromís del Port de Torredembarra de fer-se càrrec de possibles regeneracions posteriors a partir de finals d’aquest estiu.  Es tracta d’una aportació temporal de transició fins que no es portin a terme les mesures estructurals d’estabilització de la platja

Es ports de Torredembarra i de Roda de Berà tenen l’obligació, per concessió, de transvasar la sorra acumulada al nord de les seves instal·lacions, a las platges del sud que el Servei de Costes determini. Ambdós ports han estat incomplint des de fa anys aquesta obligació. El passat mes de gener es va requerir formalment als dos Ports, a través de Ports de la Generalitat, que és l`òrgan que atorga les concessions portuàries, a què executessin els transvasaments.

Mentre el Port de Torredembarra ha contestat dient que sí farà las aportacions demanades a partir de després de l’estiu, el Port de Roda de Berà no reconeix l’obligació de fer el transvasament amb el que el MITECO pot portar a terme les accions administratives que consideri oportunes. En aquest context, i en el marc de l’aprovació d’obres d’emergència, el servei de Costes anticiparà una aportació d’arena a Altafulla, a l’espera de l’aportació del Port.

Foto: La platja d’Altafulla rebrà noves aportacions de sorra aquests propers dies. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This