L’estrena europea de ‘Beach House’ inaugurarà el FIC-CAT 2023

REDACCIÓ – Roda de Berà, 1/5/2023

La 15a edició del FIC-CAT tindrà una jornada inaugural de primer nivell. I és que dissabte 10 de juny, després de l’acte de lliurament del Premi Montserrat Carulla a Ventura Pons, tindrà lloc la presentació i projecció de la pel·lícula inaugural de l’edició d’enguany, ‘Beach House’, que tindrà a Roda de Berà la seva estrena europea. Com totes les sessions del festival, l’entrada serà gratuïta però, en aquest cas, caldrà reservar invitació uns dies abans a través de la pàgina web del Festival.

El film es va estrenar internacionalment el mes de març al Mammoth Film Festival de Califòrnia, on es va alçar amb el Premi a la Millor Pel·lícula Internacional i el Premi al Millor Director per a Hèctor Hernández Vicens.

‘Beach House’ és un thriller amb tocs d’humor negre que explica la història del Xavi (Albert Carbó), el Manu (Francesc Colomer) i l’Isaac (Martí Atance), tres amics que van uns dies a Mallorca de vacances però, el que comença com un paradís de festa i diversió, s’acaba convertint en el seu pitjor malson quan un d’ells s’enamora de la Natasha (Nina Guseva), una turista que resulta ser la xicota d’un mafiós rus.

Segons paraules del mateix director, ‘Beach House’ “retrata una generació que és producte de les xarxes socials, on la privacitat no existeix i on s’hi ven una falsa felicitat basada en la diversió i la superficialitat i que fomenta el masclisme i la deshumanització”. També hi ha de rerefons una crítica al turisme d’excessos que pateixen localitats com la que centra l’acció, Magaluf.

Crida a públic jove

Per la frescor de la proposta, el seu atreviment en tractar temes delicats com la privacitat o el turisme d’excessos i, evidentment, el fet de poder-la tenir com a estrena europea, el Comitè de Selecció del FIC-CAT l’ha triat com a pel·lícula inaugural del Festival.

Tot i que el film és apte per a tota mena de públic adult, sí que és cert que la temàtica pot cridar més l’atenció al públic jove, un dels objectius de la nova direcció del Festival. En aquesta mateixa línia, el productor Carles Torras destaca que “hi ha poca oferta de pel·lícules en VO en català que pugui interessar als espectadors d’entre 16 i 25 anys. És necessari apropar el nostre cinema a aquesta franja d’edat i, amb ‘Beach House’, tenim la intenció d’arribar a aquest públic”.

‘Beach House’ serà un dels films de la Selecció Oficial Competició del FIC-CAT 2023. La resta de produccions seleccionades es donaran a conèixer properament.

Rodatge a Mallorca i Catalunya

Tot i que el rodatge es va realitzar principalment a Mallorca, també es van rodar algunes escenes a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració del seu Ajuntament i entitats locals com el CNHV (Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs) o IDETSA (Iniciatives de Desenvolupament Empresarial Les Tàpies), entre d’altres.

‘Beach House’ és el tercer llargmetratge dirigit pel mallorquí Hèctor Hernández Vicens, després de ‘El cadáver de Anna Fritz’, estrenada mundialment al South by Southwest, i ‘Day of the Dead: Bloodline’. Recentment ha creat i escrit les sèries ‘Cucut’ i ‘Reset’, i també va coescriure les pel·lícules ‘Fènix 11·23’ (guanyadora del Premi del Públic al FIC-CAT 2013) i ‘El practicante’, una pel·lícula original de Netflix.

‘Beach House’ és una producció de Zabriskie Films, Visualsuspects i IB3 Televisió, en associació amb Silendum Films, amb la col·laboració de La Charito Films, el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics i la participació de Televisió de Catalunya. La pel·lícula està produïda per Carles Torras, Sergio Adrià, Hèctor Hernández Vicens i Aram Garriga.ç

Foto: Fotograma de la pel·lícula ‘Beach House’. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This