Altafulla es convertirà en la seu de la XI Jornada tècnica EiG del Garrofer el 2024

REDACCIÓ – Altafulla, 1/5/2023

Després de l’esforç i el treball de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Jaume Sànchez, amb la col·laboració de diferents restauradors i restauradores del municipi, en el foment de la cuina amb garrofa, l’Associació d’Empreses Innovadores de la Garrofa (EiG), que aplega companyies d’arreu de l’Estat espanyol, ha escollit Altafulla com a seu de l’onzena edició de la Jornada tècnica EiG del Garrofer que se celebrarà l’any vinent.

El regidor de Turisme i Comerç, Jaume Sànchez, ha celebrat la bona notícia, fet que posarà en valor “la feina” que s’ha fet en les quatre edicions de les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa amb l’organització de la mostres culinàries, les activitats i els tallers vinculats amb aquest producte de secà i de km0.

L’Associació Empreses Innovadores de la Garrofa és una organització sense ànim de lucre fundada el 2012 per la majoria de trossejadors del sector de la garrofa a l’Estat espanyol. Recentment, s’han adherit altres empreses relacionades amb la fabricació de la goma de garrofí, completant així la cadena de valor del producte.

EIG està formada per 19 empreses del sector, entre les quals hi ha productors d’algunes cooperatives, trossejadors industrials i algunes empreses transformadores de la goma de garrofí (E-410).

Els principals objectius d’EiG són la defensa del sector de la garrofa; la promoció del seu cultiu a Espanya; el foment d’estudis i programes de recerca sobre el garrofer; l’impuls de programes de recerca i desenvolupament de la garrofa i els seus derivats i la potenciació de les relacions entre les entitats associades.

Està previst que representants d’EiG visitin Altafulla en els propers mesos amb la intenció de conèixer les instal·lacions, així com els establiments d’allotjament per als participants de la jornada. La 10a edició de la Jornada tècnica EiG del Garrofer se celebrarà el pròxim 4 de maig de 2023 a Paiporta, municipi de la demarcació de València.

Foto: Creacions a les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa d’Altafulla. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This