L’aigua del CAT ja arriba a la urbanització de Brises del Mar d’Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 26/4/2023

El veïnat de la urbanització de Brises del Mar d’Altafulla deixarà de patir a partir d’ara episodis de salinització de l’aigua, gràcies a la finalització el passat divendres del projecte d’interconnexió dels dipòsits de Sant Antoni i Brises del Mar, que ha suposat que aquest nucli urbà situat al nord del municipi rebi aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), una de les demandes llargament reivindicades pels seus veïns i veïnes.

Així ho han corroborat els resultats de l’analítica realitzada pels tècnics d’Aigües d’Altafulla un cop han verificat que els paràmetres de la qualitat de l’aigua són els correctes per al consum humà.

Aquesta inversió suposa que la urbanització rebi aigua del riu Ebre a través del CAT i deixi de subministrar-se amb l’aigua del pou de Brises. El veïnat notarà especialment la millora del gust de l’aigua que, en el cas de la del pou, podia tenir un gust més salat, segons el dia i època de l’any, per la proximitat al mar d’aquesta estructura i pels increments de consum d’aigua especialment a l’estiu.

Els treballs han consistit tècnicament en la instal·lació d’una canonada d’impulsió de 3.507 metres des del dipòsit de Sant Antoni al dipòsit de Brises del Mar; i la instal·lació d’un grup d’impulsió format per dues bombes multicel·lulars verticals model MXV-50/1603 de Calpeda de 3 KW cadascuna amb variador de freqüència.

Aquesta canonada discorre subterràniament per camins municipals i per terrenys particulars fins arribar a la paret exterior del dipòsit de Brises, que s’hi ha connectat per l’interior d’aquest. Aquests més de tres quilòmetres i mig de canonada passen pel subsòl de vies com la carretera n-340, la comarcal TP-214, l’autopista AP-7 i l’antiga via fèrria Reus-Roda de Berà.

El projecte ha estat redactat pel despatx d’enginyeria i arquitectura SET enginyeria, i el director de l’obra ha sigut Rafael Cabré. La inversió final dels treballs ha estat de 415.933,20 euros amb l’IVA inclòs, i l’execució de les obres ha tingut una durada d’uns vuit mesos.

Foto: Un operari fent tasques en el subministrament d’aigua a Brises del Mar. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This