Yolanda Sayago (AM-PM): “Vam treballar fins a la constitució del nou ple municipal”

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 27/4/2023

Yolanda Sayago, una de les regidores de la Pobla de Montornès que va continuar cobrant un 25% de dedicació parcial a l’Ajuntament malgrat ser expulsada del govern a finals del passat mandat municipal, ha explicat que tant ella com els altres regidors que tenien aquestes condicions -Yolanda Vílchez i Joan Bonet- van seguir exercint tasques al consistori malgrat estar fora de l’executiu local a partir del 18 d’abril de 2019.  “Vam continuar treballant durant més d’un mes i mig, fins a la constitució del nou ple municipal”, afirma Sayago.

Recordem que l’alcalde, Josep Maria Santamaria, i els sis regidors expulsats compartien govern i grup municipal -AM-PM- i disposaven d’una còmoda majoria absoluta de set dels onze regidors del plenari. La decisió dels sis edils que Santamaria no encapçalés la candidatura a les eleccions municipals del mes següent va precipitar la dràstica decisió i va fer que el passat mandat a la Pobla de Montornès acabés amb un únic membre al govern.

El Torredembarra Actualitat ha tingut accés a correus electrònics enviats per Sayago i Vílchez a associacions i entitats del municipi i treballadors municipals fins a inicis de juny sobre activitats que elles realitzaven des de l’Ajuntament relacionades amb les carteres que fins llavors havien exercit per delegació de l’alcalde, Josep Maria Santamaria, però que aquest va recuperar amb un decret d’alcaldia. Santamaria també va fer que els regidors i regidores expulsats tornessin els telèfons mòbils i les claus d’accés als seus despatxos municipals.

El 29 d’abril de 2019 es va celebrar el darrer ple ordinari del mandat en què, junt amb altres punts de l’ordre del dia, es va donar compte de la revocació de les competències, però no hi va haver cap punt per canviar les retribucions municipals establertes en el primer ple de mandat, el juny de 2015, i que només podien ser modificades per la majoria absoluta del plenari.

Aquest acord de ple establia que tres regidors cobraven un 25% de la dedicació, 400 euros bruits al mes. Aquests edils eren Yolanda Sayago, Joan Bonet i Maria José Sotoca -que a mig mandat va ser substituïda per Yolanda Vílchez-i ho cobraven no pel fet d’exercir unes competències de govern sinó pel fet d’ostentar l’acta de regidora, segons la redacció del secretari de llavors. Per tant, l’alcalde estava obligat a signar aquestes nòmines a final de mes.

Les dues regidores consideren que tenien dret a rebre aquests diners perquè van seguir treballant “pel bé dels veïns i veïnes” ja que l’alcalde sol no podia exercir totes les tasques de govern que elles desenvolupaven abans i hi havia molts projectes en marxa que podien quedar aturats. D’aquesta manera va acabar el mandat passat a la Pobla de Montornès.

Foto: Yolanda Sayago és regidora a la Pobla de Montornès i cap de llista d’AM-PM en les properes eleccions municipals. / AM-PM

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This