La 7a edició de la ruta gastronòmica ‘La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla’ se celebra del 28 d’abril al 14 de maig

REDACCIÓ – Altafulla, 25/4/2023

Del 28 d’abril al 14 de maig, un total de 15 bars i restaurants de la vila oferiran un ampli ventall de tapes inspirades en la bruixa més popular d’Altafulla, la Xoixeta. Serà la 7a edició de la ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”. El regidor de Turisme i Comerç, Jaume Sànchez, destaca l’elevada participació d’establiments i el fet que es reparteixin entre el nucli històric i el barri marítim. Des de la regidoria s’espera que s’assoleixin les 8.000 racions servides al llarg d’aquestes tres setmanes que dura la mostra.

La ruta gastronòmica té la voluntat que tothom gaudeixi de les seves receptes, i per això estableix un preu de 3,8 euros, que inclou la tapa més un quinto de cervesa ‘El Águila Dorada’, del grup Heineken, patrocinador de la mostra.

L’oferta de tapes parteix d’una carta ben imaginativa que fa volar la inspiració dels restauradors i les restauradores amb propostes tant creatives com el ‘Jamoncito’, pasta trufada farcida de pernil al forn amb la seva salsa, o bé, el ‘Niu de patata a l’all cremat’, un mos de patata i moniato amb ou de Codorniu i pernil, entre d’altres.

Per la seva banda, la bruixa Xoixeta farà un tomb pel poble els dies 29 d’abril i 6 de maig, mentre proveu les diferents elaboracions que han fet els seus amics restauradors, professionals de la cuina altafullenca.

Sorteig de premis

Els participants de la ruta podran omplir el llibret de la mostra (en format paper) amb el segell de cada establiment si es consumeix la corresponent tapa. Aquells que aconsegueixin omplir-lo tot podran anar a l’Ajuntament d’Altafulla o a l’Oficina de Turisme i aconseguir l’últim segell.

Rebran un petit obsequi i podran votar la tapa que més els ha agradat. La data límit per posar l’últim segell a l’Ajuntament d’Altafulla serà el dia 26 de maig de 2023, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores. La data límit per posar l’últim segell a l’Oficina de Turisme serà el dia 13 de maig, de dimarts a dissabte de 9.00 a 14.00 hores. L’establiment de la tapa guanyadora rebrà un reconeixement recordatori de l’organització.

Concurs fotogràfic

El regidor de Comerç i Turisme, Jaume Sànchez, ha animat a la ciutadania a participar també en el concurs fotogràfic a les xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter amb l’etiqueta #LaXoixetaAltafulla2023. Les tres imatges més valorades gaudiran d’un premi, obsequi de l’Ajuntament d’Altafulla i del Grup Heineken.

Els 15 restaurants i bars que hi participen són L’Ermita d’Altafulla, Pizzeria Sardenya, Cakes & Friends, Les Bruixes, La Toque, Solocomo, El Bruixot, Morabito, Tic Taco, Aromàtic, La Taberna del Mar, Rustic Food Altafulla, El Tiberi, Pinxo & Brasa i Voramar.

Foto: Fotografia de família de restauradors, patrocinadors i autoritats. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This