Regidors d’AM-PM van continuar cobrant dedicació parcial malgrat ser expulsats del govern de la Pobla el 2019

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 21/4/2023

El mandat passat va acabar de forma abrupta a la Pobla de Montornès. Enmig de la Setmana Santa, el llavors alcalde, Josep Maria Santamaria, va expulsar del govern els altres sis membres del seu grup municipal, Alternativa Municipalista de la Pobla de Montornès (AM-PM), i va acabar governant en solitari els menys de dos mesos que quedaven fins a la constitució del nou consistori.

La raó d’aquesta dràstica i inusual decisió va ser que els seus companys de grup li van comunicar a Santamaria que volien fer un relleu al capdavant de la candidatura en les eleccions del maig de 2019 i ell ja no seria el cap de llista. Santamaria va acabar liderant la candidatura de Centrats i va obtenir dos regidors, mentre AM-PM en va aconseguir tres. Els primers es van integrar al govern liderat per Francesc Larios (ERC) i els segons han restat a l’oposició.

Malgrat quedar sense atribucions de govern, tres regidors de l’AM-PM, Yolanda Sayago, Yolanda Vílchez i Joan Bonet, van continuar cobrant una retribució mensual corresponent al 25% de dedicació parcial, 400 euros bruts al mes -la part proporcional el juny-. La resta de regidors expulsats del govern cobraven per assistències.

Des d’Intervenció municipal s’havien de continuar pagant aquests diners ja que el decret aprovat a l’inici de mandat, a través dels quals es fixava aquesta retribució fixa mensual nominal als tres edils continuava vigent. En el ple municipal del 29 d’abril de 2019, el darrer ordinari del mandat, no es incloure cap punt a l’ordre del dia referent a canvis en les retribucions.

Des d’AM-PM, es justifica que els regidors percebessin aquestes quantitats perquè van continuar realitzant una tasca política de representació els seus votants, fiscalitzant l’acció de govern i mantenint contacte amb associacions i entitats del municipi perquè no quedessin aturats els projectes engegats pel govern.

Foto: Una imatge de l’ajuntament de la Pobla de Montornès. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This