Roda de Berà aconsegueix més d’un milió d’euros dels Next Generation per remodelar Cal Guivernau

REDACCIÓ, 10/4/2023

Roda de Berà comptarà amb una injecció econòmica important, de més d’un milió d’euros dels Next Generation, per rehabilitar Cal Guivernau, un dels edificis més emblemàtics de la vila i que actualment es troba en un estat de degradació important. En aquest edifici, l’Ajuntament hi vol ubicar la nova seu de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, que s’ha quedat petita en les instal·lacions actuals a la plaça de la Sardana. A més, s’hi vol crear un espai polivalent per a diferents usos municipals.

El projecte de remodelació de l’edifici, declarat BCIL al 2010, va ser aprovat el passat mes de febrer pel ple municipal i preveu una inversió total de 1,1 milions d’euros que es podran finançar amb fons propis, uns 400.000 euros, i amb subvencions com la d’aquests fons europeus que es van sol·licitar acollint-se a la convocatòria del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics de titularitat local del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Segons s’explica des del consistori de Roda de Berà, l’edifici mantindrà la seva fesomia original sense annexos ni volums afegits que distorsionin el seu valor històric. També es respectarien els murs existents, tot i que no tindrien una funció estructural i s’actuaria en els accessos, obrint-ne un de nou.

Com a novetat, la proposta inclou també una gran claraboia-llanterna que travessaria totes les plantes proporcionant una llum natural fins a la planta baixa.

Pel que fa a la distribució dels espais, A la planta d’accés es trobarien el vestíbul, el taulell, l’hemeroteca i la fonoteca, a la primera planta els espais dedicats al públic infantil i les sales polivalents dedicades a formació i conferències; i a la plata més alta, sota coberta, les zones d’estudi i lectura que necessiten més silenci. En total la nova biblioteca municipal comptaria amb una superfície de 871,15 metres quadrats, una superfície adequada a les necessitats d’un municipi com Roda de Berà, en comparació als 199 metres quadrats que té l’actual immoble on s’ubica la biblioteca.

Foto: Imatge virtual d’aquest nou equipament municipal de Roda de Berà. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This