La Sínia, el Govern i l’Ajuntament de Tarragona signen l’acord de custòdia de la Plana del Vinyet

REDACCIÓ – Tarragona. 2/4/2023

L’Associació Mediambiental la Sínia, el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, i l’Ajuntament de Tarragona han signat aquest dijous, 30 de març, al consistori tarragoní l’acord de custòdia de la Plana del Vinyet. El coordinador de l’entitat, Hèctor Hernández, ha assegurat, en declaracions a Altafulla Ràdio, que es tracta d’un “punt d’inici més seriós de les tasques a dur a terme a l’espai” que es troba a Tamarit, a vora del riu Gaià i a tocar d’Altafulla.

Per la Sínia aquest acord suposa, a més, una passa important perquè reflecteix que a partir d’ara hi haurà “un compromís” ferm que constata la voluntat de totes les parts involucrades per “conservar l’espai del Vinyet”. El projecte està previst que es desenvolupi en els propers anys, i des de l’entitat esperen que s’hi pugui avançar “a mitjà termini”.

Hernández destaca les dues línies d’acció bàsiques que es pretenen seguir en el procés de conservació de l’espai. Una es basa, precisament, a “conservar els hàbitats i a recuperar una part del bosc de ribera, zones humides, i una zona agrícola”. L’altra té a veure amb la interacció de les persones, com hi transitaran i què podran fer per gaudir de la fauna i la flora, de l’entorn en general.

Després de signar l’acord de custòdia, és previst fer una reunió per parlar sobre els avenços del projecte. L’empresa que va guanyar la redacció d’aquest, ha de presentar el document, “i a partir d’aquí veurem què es planifica per l’espai i com l’entitat hi podrem participar per dur a terme les accions que s’han plantejat”, ha assenyalat Hernández.

Foto: Nou avanç per augmentar la protecció a la plana del Vinyet. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This