El Consell Comarcal del Tarragonès engega una nova campanya per millorar la recollida selectiva de residus

REDACCIÓ – Tarragona, 22/3/2023

Fer més fàcil la recollida selectiva dels residus és l’objectiu prioritari de la nova campanya impulsada des del Departament de Medi Ambient del Consell Comarcal del Tarragonès. Per fer-ho, s’instal·laran unes carpes informatives en espais de gran afluència i es lliurarà als veïns i veïnes el material necessari per a una correcta selecció.

La campanya es basa en la figura dels educadors ambientals. Dues persones es desplaçaran als municipis del Tarragonès per tal de conscienciar a la població sobre la necessitat de fer una correcta selecció dels residus i millorar així els percentatges de recollida a la nostra comarca. Es busca, en definitiva, disminuir la producció de la fracció resta i donar a conèixer a la població l’important impacte econòmic i mediambiental que té no dur a terme una correcta selecció de les nostres deixalles.

Per fer-ho, s’instal·laran unes carpes informatives en espais de gran afluència (zones properes a escoles, mercats, platges, etc.). En aquesta mateixa carpa, a més de facilitar la informació necessària, també es lliurarà als veïns i veïnes el material necessari per a una correcta selecció. Així, s’han preparat 60.000 fulletons informatius, 8.000 bosses per a envasos, 8.000 per a paper i 8.000 més per a vidre. També es disposarà de 4.000 cubells per a la matèria orgànica.

Les persones destinatàries

Els municipis que participaran en aquesta campanya de conscienciació són: Altafulla, Creixell, el Catllar, el Morell, la Nou de Gaià, els Pallaresos, la Pobla de Mafumet, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaia, la Secuita, Perafort, Renau, Roda de Berà, Salomó, Vespella de Gaià i Vilallonga del Camp.

En molts d’aquests municipis, a més de la població local, també es busca amb aquesta campanya incidir en l’important nombre de visitants ocasionals o temporals que es donen en temporada alta. És el cas de municipis de costa com Altafulla, Creixell o Roda de Berà; així com també de municipis que tenen urbanitzacions de segona residència, com són la Pobla Montornès o el Catllar, entre d’altres.

Foto: Un dels camions de recollida de residus del Consell Comarcal del Tarragonès. / CCT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This