L’Arc Serveis entrega el premi del II Concurs de Projecte Socials per a gent gran de la URV

REDACCIÓ – Roda de Berà, 19/3/2023

L’Arc Serveis va fer entrega aquest dijous, 16 de març, del Premi del II Concurs de Projectes Socials per a gent gran de la Universitat Rovira i Virgili (URV) en l’acte de la XVI Jornada en motiu del Dia Mundial del Treball Social de la Facultat de Ciències Jurídiques de la universitat. El projecte guanyador, dotat amb 500 euros, ha estat “Les TIC com a eina per reduir l’aïllament social de la gent gran”, de l’estudiant del curs de Grau en Treball Social de la URV, Andrea Trillas Mora.

El projecte guanyador

El projecte es basa en la creació de plataformes a través de les TIC, com ara grups mitjançant plataformes digitals o amb tablets, mòbils, Whatsapp, videotrucades, etc…  Aquests grups estaran formats per persones majors de domicilis, que poden crear xarxes socials, de formació contínua per al desenvolupament de les habilitats amb les noves tecnologies, o bé participar en dinàmiques i activitats (tallers, xerrades, grups d’afinitats,…

Amb aquest projecte es treballen molts àmbits: la formació per adaptar-se a les noves tecnologies, la socialització, l’enriquiment personal, evitar la soledat no volguda, promoure l’autocura, desenvolupar activitats cognitives, evitar situacions de risc i, en definitiva, seguir formant part de la societat.

La proposta guanyadora es posarà en funcionament en breu per part de l’empresa de serveis assistencials. Aquesta experiència pilot tindrà el seguiment tant del personal de Servei d’Assistència a Domicili (SAD) com de la resta de professionals.

El jurat ha estat format per agents de diferents sectors, que han valorat les propostes realitzades per part dels alumnes del Grau en Treball Social: per part de URV coordinadora de l’assignatura de Metodologia del Treball Social: Planificació i Intervenció i la coordinadora del Grau en Treballa Social; Andrés Rueda, president de l’Associació Catalana de Directors de Centres i Serveis i l’Atenció a la Dependència (ASCAD);  Joan Esteve, coordinador del voluntariat a Càritas Diocesana de Torredembarra;  Josep Carner, president de la Federació d’Associacions de Centres de Gent Gran (FATEC); i Marta Montferrer, coordinadora i treballadora de L’Arc Serveis Assistencials.

La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, ha expressat “la nostra satisfacció envers la col·laboració amb la universitat de Tarragona per desenvolupar projectes socials per a la millora de la qualitat de vida i cap a una autonomia que cerca una millora en el dia a dia de les persones majors que viuen al seu domicili”. Torra ha recordat  que iniciatives com aquesta “proporcionen a la gent gran eines per viure amb dignitat”.

Foto: Imatge del lliurament del premi. / L’ARC SERVEIS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This