La Regidoria d’Igualtat de Creixell crea un joc de cartes per donar visibilitat a les dones

REDACCIÓ – Creixell, 1/3/2023

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Creixell ha creat el joc de cartes ‘D’Invisibles a Invencibles’, que ha estat ideat per la tècnica d’Igualtat, Ariadna Martí. El joc és una versió de la baralla de cartes espanyola, apte per a persones de totes les edats, que vol ser una bona eina per donar a conèixer d’una manera divertida dones referents en molts àmbits.

Entre les dones referents que protagonitzen el jocs de cartes hi ha Hellen Keller l’escriptora, política i activista nordamericana que va ser la primera persona sord-cega que va obtenir un títol universitari; Chimamanda Ngozi-Adichie, escriptora, novel·lista, dramaturga i feminista nigeriana; Alèxia Putellas i Segura, futbolista catalana del Barça que va guanyar la “Pilota d’Or” (2021 i 2022) a la millor jugadora del món i la segona esportista espanyola en aconseguir-la; ‘Rosalía’ Vila Tobella, cantant, compositora, productora discogràfica i actriu catalana, que ha obtingut diversos reconeixements internacionals com el Grammy llatí. L’artista de Sant Esteve Sesrovires parla sobre el masclisme en algunes de les seves cançons.

El joc de cartes es presentarà a l’Escola Les Eres de Creixell com una eina per poder treballar a les aules i donar visibilitat a les dones de diferents àmbits. També s’està barallant la possibilitat de presentar-ho als instituts de la comarca i fer dinàmica amb les cartes.

La regidora de Serveis Socials i Igualtat de Creixell, Chelo Picón, ha destacat que “l’educació amb perspectiva de gènere ens dóna eines i visions per afrontar els processos educatius i ens ajuda a prendre consciència de com treballar de forma explícita i implícita les qüestions de gènere”. Alhora, la regidora recorda que “incorporar aquesta visió ens ofereix l’oportunitat d’analitzar tot el que ens envolta i, a nosaltres mateixes, sent conscients de desigualtats, injustícies o temes a treballar que anteriorment estaven invisibilitzats o no els hi paràvem atenció”.

Foto: El joc de cartes ideat per la tècnica d’Igualtat de Creixell, Ariadna Martí.  / AJ, CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This