L’Ajuntament d’Altafulla no arribarà a temps i aquest estiu no obrirà la piscina municipal

REDACCIÓ – Altafulla, 22/2/2023

L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha confirmat una mala notícia pels veïns del municipi: aquest estiu no es podran banyar a la piscina municipal. El consistori descarta definitivament obrir la instal·lació per manca de pressupost i temps per tramitar les obres que requereix. El pressupost prorrogat també complica poder fer les millores perquè aquest equipament sigui apte pel bany.

La piscina municipal d’Altafulla necessita una rehabilitació integral que renovi tot l’engranatge que la fa funcionar i que actualment la fa perdre milers de litres d’aigua quan està en ús. És un mal endèmic de la instal·lació que s’ha anat agreujant fins al punt que l’Ajuntament d’Altafulla, en acabar la temporada passada, va decidir buidar-la per mirar de realitzar-hi les intervencions necessàries i posar-la a punt per a quan arribi la temporada de bany.

Es tracta d’unes obres costoses que requereixen les tramitacions burocràtics en l’administració pública que impediran arribar a temps el juny tenint a punt l’equipament. Per això, als micròfons d’Altafulla Ràdio, Castellarnau ha afirmat que aquest estiu “no hi haurà piscina” i ha volgut callar rumors sobre la possibilitat d’obrir-la.

L’alcaldessa ha explicat que, tot i que ja es compta amb un projecte per renovar la instal·lació, caldria encara licitar les obres amb els terminis administratius corresponents. Per fer-ho, però, es requereix una partida pressupostària que ara mateix no existeix, ja que els pressupostos estan prorrogats.

Davant la possibilitat d’obrir la piscina com s’ha estat fent els últims estius, Castellarnau ho veu “impossible” i apel·la al mal funcionament de la maquinària, que podria “barrejar el clor de manera incorrecta i provocar una intoxicació” i perquè no es pot permetre el malbaratament de tanta aigua diàriament, a causa de la fuita existent.

Castellarnau creu que l’obra es podrà fer quan es tingui el romanent de tresoreria disponible i es pugui fer una modificació de crèdit per crear la partida corresponent que serveixi per pagar-la.

Foto: La piscina municipal d’Altafulla estarà tancada aquest estiu. / ALTAFULLA RÀDIO

Hemeroteca

Tweets recents

Share This