Vint restaurants prenen part en les Jornades Gastronòmiques Calçots al Baix Gaià del 24 de febrer al 26 de març

REDACCIÓ – Torredembarra, 13/2/2023

L’Associació AEH Baix Gaià, amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra i el patrocini de Caves Oriol Rossell, ha presentat aquest dilluns, 13 de febre, les Jornades Gastronòmiques Calçots al Baix Gaià, que es celebraran del 24 de febrer al 26 de març a diverses poblacions com Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra (Tarragona), El Catllar, Salomó i Altafulla.

Un total de vint restaurants serviran menús i degustacions amb el calçot com a protagonista, amb l’objectiu que les jornades siguin un reclam per potenciar els caps de setmana fora de temporada així com per descobrir nous restaurants. Però els qui acudeixin als establiments participants, també trobaran propostes més atrevides, com per exemple una crema, croquetes o un milfulls

Els restaurants participants són: Restaurant Gavina, Restaurant Àngel Miguel, Hotel de la Nova Tenalla, Restaurant El Marítim, Pizzeria Al Capone, Restaurant El Capitan, Restaurant Oxid, Sirga Restaurant, Cal Silver, 4 Latas, La Terraza, La Xeriueta, La Masia Cal Vitali, Mulsum, La Taberna Etsy, Mas de Teret, Restaurant El Jardí, Restaurant La Toque, Restaurant Voramar Cal Vitali i 4 Latas Torredembarra

Durant la presentació, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, hacelebrant “aquesta nova manera de fer gastronomia al Baix Gaià” i ha remarcat que, “tot i que la calçotada sembla que és de Valls i l’Alt Camp, poblacions del Baix Gaià formen part de la IGP Calçot de Valls, fet que n’avala el seu origen i qualitat”

Jorge Piera, president de l’AEH Baix Gaià, ha volgut remarcar la importància de col·laborar amb el sector públic i privat “perquè qualsevol iniciativa d’èxit necessita moltes potes” i “així aconseguirem que el Baix Gaià sigui un territori de referència a nivell, també, gastronòmic”. Piera ha avançat que ja tenen previstos dos esdeveniments semblants durant aquest any.

Per la seva banda, Toni Rossell, de les Caves Oriol Rossell, ha transmès la seva vinculació amb el Baix Gaià i ha explicat els excel·lents maridatges que es poden fer amb els calçots i els seus caves, elaborats per una família viticultora des de fa 400 anys Per últim. Àlex Segú, restaurador participant i autor del llibre La calçotada ideal, ha aprofitat per remarcar que “el tret característic de les calçotades és el fum i la brasa que les converteix en un àpat únic.

La presentació ha finalitzat amb tres degustacions elaborades pels  restaurants participants, maridades amb vins i caves del Celler Oriol Rossell, patrocinador de les jornades.

Foto: Fotografia de família dels restauradors participants en les jornades. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This