Entra en funcionament el nou programa de fisioteràpia al CAP de Torredembarra i al consultori de Roda de Berà

REDACCIÓ – Torredembarra / Roda de Berà, 10/2/2023

La Xarxa Santa Tecla continua enfortint els seus serveis d’atenció primària i comunitària amb la posada en marxa d’un nou programa d’incorporació de fisioterapeutes (FisioAPiC) a les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades per l’organització al Baix Penedès i el nord del Tarragonès. Per tal d’impulsar aquest programa, que forma part del Pla d’Enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària del Departament de Salut, la Xarxa Santa Tecla incorpora un equip humà de 10 fisioterapeutes que es desplegarà pels diferents centres d’atenció primària, entre els quals estan el CAP Torredembarra i el consultori de Roda de Berà.

A través principalment de sessions grupals amb la ciutadania, l’objectiu principal del programa FisioAPiC és la millora del funcionament i l’autonomia en pacients amb patologies cròniques, així com la prevenció de la discapacitat en persones amb risc de fragilitat. Entre les comeses més importants d’aquest nou servei es troba l’educació del pacient en l’autocura i hàbits saludables, juntament amb una reducció del consum farmacològic, la prescripció de l’exercici terapèutic i la vinculació de la població a activitats i serveis de la comunitat.

Marta Bladé, directora de fisioteràpia de la Xarxa Santa Tecla, destaca que “la major part de l’activitat dels fisioterapeutes de l’Atenció Primària es durà a terme de forma grupal per informar i educar la població sobre la seva patologia. La idea és promoure l’autocura i l’activitat física adequada per a cadascú. Això els donarà recursos i els permetrà trobar-se millor”.

Per assolir aquests propòsits, FisioAPiC disposa d’una cartera de prestacions com són els programes d’educació per a la salut, on s’informa sobre tot allò relacionat amb la patologia o situació de risc; els tallers per a familiars i cuidadors, dedicats a la gestió del maneig del pacient; i les xerrades a la comunitat, orientades a promoure consells i oferir informació sobre temes com el Parkinson o la postura i l’exercici.

Inicialment, entre les persones que podran accedir al servei es troben tots aquells amb àlgies vertebrals (lumbàlgia i cervicàlgia), tendinopaties d’espatlla, gonàlgia i coxàlgia i persones en situació de risc de fragilitat.

Foto: L’equip de fisioterapeutes que treballaran a centres del Baix Penedès i el nord del Tarragonès. / XARXA SANTA TECLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This