La Unitat Canina K-9 Creixell marxa a Turquia per treballar en les tasques de rescat del terratrèmol

REDACCIÓ – Creixell, 7/2/2023

La Unitat Canina de Rescat K-9 s’ha tornat a posat en marxa i aquest dimarts, 7 de febrer, marxa cap a Turquia i Síria per col·laborar en les tasques de rescat després del fort terratrèmol registrat aquest dilluns. Han tramitat els vols amb l’ambaixada de Turquia i un cop sobre el terreny es posaran a les ordres de les autoritats del país, que decidiran on són més útils. Marxen des de l’aeroport del Prat aquest migdia.

L’ONG creixellenca desplaçarà fins a Turquia 6 persones 20 gossos ensinistrats per recuperar persones sota la runa. La tasca que fan els equips de K-9 és marcar on hi ha persones vives perquè els equips d’excarceració les puguin treure.

“La nostra tasca és molt ràpida, ja que no podem esperar gaire temps si no volem que la gent mori de fred, inanició o ferides. Depèn de la roba que portin o si estan prop d’una font d’aigua, les víctimes poden resistir més o menys temps. Volem contribuir a què hi hagi menys víctimes”, explica el president i fundador de K-9, Pere Frutos.

K-9 ha treballat en diverses catàstrofes els darrers vins anys, com el tsumani d’Indonèsia o terratrèmols com el d’Haití. Durant l’any entrenen els gossos perquè estiguin a punt per situacions com la que ara afronten.

Foto: La Unitat Canina K-9 treballant en una catàstrofe al Brasil. / CED

Hemeroteca

Tweets recents

Share This