Medalla centenària al veí d’Altafulla Vicente Carrasco López

REDACCIÓ – Altafulla, 5/3/2023

L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, acompanyada de regidors i regidores de la Corporació Municipal, va fer entrega el divendres 3 de febrer de la Medalla Centenària de la Generalitat, gravada amb el seu nom i l’any de naixement, al veí Vicente Carrasco López, amb qui ha compartit una estona amb ell i la seva família a la sala de Comissions ‘Josep Sala’ de l’Ajuntament d’Altafulla.

Vicente Carrasco López va néixer el 3 de febrer del 1923, a Santa Elena, un petit poble de Jaén. La primera vegada que va venir a Catalunya va ser l’any 1944 pel servei militar que va fer a Reus. Un cop va acabar el servei a la capital del Baix Camp, dos superiors militars, el Sr. Baldrich i el Sr. Ponce, li van proposar ser empleat d’una granja que volien construir a Altafulla. Un cop feta, el 1947, va deixar la seva terra natal per venir a treballar a Altafulla, vila on s’hi va quedar per sempre.

A la nostra vila, va conèixer la seva dona, Lídia Ballesté Canals, amb qui van tenir dues filles, la Carme i la Maria Antònia. El Vicente era el tercer de tres germans i una germana, i va tenir una infància molt feliç, excepte en l’època de la guerra.

Va treballar de missatger per al diari ‘Frente Sur’, de Jaén, qui era el responsable d’enviar al censor la publicació abans que fos impresa. També va treballar al camp, a l’antiga fàbrica de conductors elèctrics Mercadé, de Torredembarra, entre d’altres feines. Fins fa pocs anys, encara s’atrevia a conduir el seu antic cotxe, i una de les coses que més li agraden és parlar de les vivències passades amb la família, i especialment amb la seva única néta, la Lídia, també d’Altafulla.

Foto: L’homenatjat amb l’alcaldessa d’Altafulla i les seves filles. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This