Eva Martínez es converteix en nova regidora de Junts després de la renúncia de López Bofill i entrarà al govern d’Altafulla

JORDI SALVAT – Altafulla, 3/2/2023

Altafulla ha viscut aquest divendres, 3 de febrer, un nou gir de guió en aquest mandat municipal tan accidentat amb la renúncia a la seva acta del regidor de Junts, Hèctor López Bofill. El seu lloc l’ocuparà la número tres de la llista juntaire, Eva Martínez, que iniciarà una segona etapa al ple altafullenc i ho farà incorporant-se al govern per dirigir les regidories més socials i serà, un cop l’assemblea local ho aprovi, la cap de llista de Junts per Altafulla en les properes eleccions municipals. López Bofill passarà a ser coordinador de Junts Altafulla, càrrec que ara ocupa Martínez.

El relleu s’ha escenificat un una roda de premsa en què els dos protagonistes s’han desfet en elogis mutus. Hèctor López Bofill ha esgrimit una doble motivació per abandonar el seu escó a menys de quatre mesos pel final del mandat. La primera és laboral i personal, ja que està immers en unes oposicions per aconseguir una plaça de catedràticque no li permet, segons ell, “servir la ciutadania d’Altafulla com voldria”. La segona és política i és rebaixar la crispació existent al ple municipal, que no comparteix Junts per Altafulla. “Una de les maneres de pacificar aquesta circumstància és que jo lliurés la meva acta de regidor. Potser és el moment que altres es plategin la mateixa opció per al bé comú, que és la pacificació del poble”, ha afirmat.

“L’Eva Martínez és una persona de pau, de consens i de molta experiència de govern a Altafulla i no podria haver trobat una millor substituta. És una successora que és millor que jo mateix”, ha declarat López Bofill sobre el seu relleu i ha afegit que per a ell “ha estat un honor haver treballat pel poble en aquests tres anys llargs”. D’aquest període, ha lamentat no haver disposat de més temps per a treballar com a regidor de govern i fer més obra de govern.

López Bofill ha criticat que l’EINA impedís el 2019 un govern independentista  a Altafulla, “l’opció natural” després de l’1 d’octubre i que “això ho va viciar tot”. “Això és com un matrimoni: no ens ho esperàvem i el desengany va ser terrible. No ens van donar opció ni al diàleg. Se’ns va deixar a l’estacada. Com pots recuperar la confiança en aquest grup que ens va traicionar?”, ha afegit Martínez.

La nova regidora ha agraït la feina feta per López Bofill aquest mandat a l’oposició i al govern, “on ha deixat molt bona empremta en una regidoria com Cultura”. La nova regidora també ha apuntat que la crispació no ha fet fàcil ni l’estabilitat del govern ni la gestió del municipi. “És un honor agafar aquest relleu i et demano que estiguis al meu costat en aquest nou projecte”, ha demanat Martínez, que ha reivindicat la seva etapa com a regidora entre el 2007 i 2016 quan va portar les regidories de l’àrea social a parir de 2008.

“Em poso a disposició de l’alcaldessa, per treballar i fer possible la gestió del poble i donar estabilitat en el que queda de mandat. Quan treballem pel poble no mirem les sigles del partit. Vull mirar endavant i anar per feina, per buscar tranquil·litat i prosperitat per Altafulla”, ha dit la nova regidora de Junts.

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha obert la porta a l’entrada al seu govern d’Eva Martínez. Castellarnau ha recordat que López Bofill va sortir del govern per decisió pròpia i que l’oferta per tornar-hi sempre ha estat en peu. L’alcaldessa a recordat que ja va coincidir uns anys en el govern amb Martínez i van treballar amb confiança. Després de la roda de premsa s’han reunit tots tres per preparar aquesta incorporació al govern.

Una llarga trajectòria

Eva Martínez Giol va entrar en política el 2007 com a cap de llista de la formació municipalista AUPA i es va incorporar al govern després de la moció contra l’alcalde d’Alternativa. Francesc Farré, com a regidora d’Educació, Benestar Social, Gent Gran i Polítiques de la Dona. El 2011 va ser la número dos de Solidaritat per la Independència (SI), formació liderada per Jordi Molinera i es va mantenir al govern. Quatre anys després va tornar a repetir com a segona de Molinera a l’EINA, però després de l’expulsió del govern per part de l’Alternativa va deixar la seva acta de regidora. En les eleccions de 2019, Martínez va ocupar el número tres de Junts per Altafulla.

Foto: Hèctor López Bofill i Eva Martínez després de la roda de premsa. / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This