El Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda celebra el ‘Dia Mundial de la Pau i la No-Violència’

REDACCIÓ – Roda de Berà, 1/2/2023

Coincidint amb el ‘Dia Mundial de la Pau i la NO-Violència’, que se celebra el 30 de gener, el Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà s’ha sumat enguany a aquesta commemoració i ha estat convidat a participar en les activitats organitzades per l’Escola Salvador Espriu de Roda. La gent gran i les treballadores del centre han escrit les paraules del collage amb cintes blanques que forma part del cor que decora el pati de l’escola.

Posteriorment usuaris i  membres de l’equip professional del centre, Marta Montferrer i Ana Isabel Almón, van ser les encarregades de fer arribar i penjar totes les cintes. Jerusalem Torra, gerent de L’Arc Serveis, l’empresa assistencial que gestiona el centre de dia, posa en valor que “la gent gran del nostre centre han escrit paraules que ens han ajudat a treballar les pròpies emocions i sentiments, i a la vegada, treballar amb unes realitats que moltes vegades ens fan mal”.

La participació dels usuaris del centre de dia a les activitats de l’escola és una bona mostra dels tallers intergeneracionals que contribueixen a donar visibilitat a les persones majors i a fomentar l’empatia amb els més menuts. Uns tallers “que fan d’aquest món un món millor, més just, igualitari i inclusiu”, afegeix Torra.

El Dia Mundial de la Pau i la NO-Violència

El 30 de gener se celebra el ‘Dia Mundial de la Pau i la NO-Violència’, una jornada establerta per les Nacions Unides per commemorar i enfortir els ideals de pau, absència de guerra i violència arreu del món, tant entre les nacions i els pobles com entre els membres de cadascun. En aquesta data, que també es celebra l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, els centres educatius es comprometen a defensar la pau i l’entesa entre persones de diferent procedència i maneres de pensar.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This