El Govern espanyol proposa instal·lar un pas de vianants a la carretera N-340 entre Creixell i Roda de Berà

REDACCIÓ – Roda de Berà, 28/1/2023

El cap de la Unitat de Carreteres a Tarragona, Alberto Hernández, proposa la ubicació “d’un possible pas de vianants” amb semàfor en el punt de la carretera 1181,7 entre els termes de Roda de Berà i Creixell.  Aquesta és la resposta d’Hernández a l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, a la petició efectuada per l’Ajuntament rodenc d’habilitar dos passos de vianants a la carretera N-340, un a l’altura de La Barquera i un altre davant del Leroy Merlín.

“El segon pas de vianants no pot ser autoritzat per suposar un greu perill de seguretat viària, tant per als usuaris de la via, com per als vianants”, diu la carta enviada des de la Unitat de Carreteres, després d’estudiar i analitzar les característiques de la zona,

L’Ajuntament de Roda de Berà haurà d’encarregar ara un projecte, finançat per les arques municipals, el qual haurà de ser autoritzat primer pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA). Segons la Unitat de Carreteres a Tarragona també el cost dels semàfors i de l’habilitació del pas hauran de ser sufragats pel consistori.

Els tècnics municipals efectuaran una valoració aproximada del cost i, segons l’alcalde, “continuarem amb les negociacions perquè el titular de la carretera, el Ministeri, es faci càrrec de les despeses derivades d’aquest pas, i perquè la seva ubicació no s’allunyi tant del passeig de la TV-2041. És una qüestió de seguretat viària i el Ministeri ha d’oferir-nos solucions”.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This