Tallers de flamenc inclusiu per a persones grans per començar l’any al Centre de Dia Marinada

REDACCIÓ – Roda de Berà, 13/1/2023

El Centre de Dia Marinada per a gent gran de Roda de Berà ha començat l’any nou posant en marxa uns tallers de flamenc inclusiu per a persones majors, que han estat impartits per Jéssica Corchero i Montse Trujillo. Es tracta de balls adaptats a les possibilitats dels usuaris del centre, que han gaudit de la dansa a nivell cognitiu, físic emocional i social, i al mateix temps, els ha permès exercitar la seva ment.

La prova pilot s’ha fet amb grups reduïts de gent gran del centre de dia, que han adquirit els beneficis terapèutics que ofereix la dansa, en aquest cas el flamenc, com ara el treball de la memòria, la millora de la percepció de l’espai i del temps, l’atenció i la concentració, el control de moviments i la millora de l’equilibri, entre altres. A més, les bailaoras, a través dels diferents estils del món del flamenc, connecten amb les emocions com la por, l’alegria, la tristor o la ràbia.

La gerent de L’Arc Serveis, -que gestiona el centre de dia-, Jerusalem Torra, ha destacat que amb aquesta experiència pilot “intentem transformar les barreres en oportunitats i apostem per la inclusió i la diversitat de forma integradora”. Torra també subratlla que “treballar la reminiscència amb records de músiques i cançons del nostre temps amb aquella màgia que ens transporta la música són activitats recomanables perquè la gent gran pugui gaudir d’un envelliment amb benestar físic i psicològic”.

Foto: Un moment del taller portat a terme al Centre de Dia Marinada. / L’ARC SERVEIS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This