La Pobla de Montornès inicia el canvi de 52 lluminàries

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 13/1/2023

L’Ajuntament de la Pobla de Montornès va començar l’any passat la renovació de l’enllumenat públic de la urbanització del Castell i Flor de l’ametller. En aquestes dues urbanitzacions predominen les lluminàries de vapor de mercuri i vapor de sodi, tecnologia totalment obsoleta de la qual ja no se’n fabriquen recanvis i en dificulta el manteniment.

En aquest sentit, l’any 2022 es va procedir a la substitució de cent sis lluminàries de vapor de mercuri per altres de tecnologia LED amb un cost de 32.161,80 euros i una subvenció de la Diputació de Tarragona del 95% (30.553,71 euros).

Per aquest 2023 hi ha diverses actuacions previstes pel que fa a l’enllumenat. La primera l’està realitzant la brigada municipal, la qual suposa la substitució de cinquanta-dues lluminàries. Aquestes lluminàries s’han adquirit a través a la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis, amb un cost de 10.574,96 euros.

Amb aquestes actuacions, els nous fanals, redueixen el cost d’energia que s’utilitza, afavoreixen el manteniment i redueixen la contaminació lumínica, ja que s’han instal·lat lluminàries que garanteix la protecció del cel nocturn perquè emet el flux lumínic cap a terra.

Foto: Del canvi de lluminàries se n’encarrega la Brigada municipal. / AJ. POBLA DE MONTORNÈS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This